Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

«Ξέρουμε για κάθε ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό», δηλώνει ο αν. υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας


«Είναι απλή η διαδικασία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος»
«Έχουμε στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και μπορούμε να ξέρουμε και το τελευταίο ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό, σε οποιαδήποτε τράπεζα, εκτός και αν έχει πάει με βαλίτσα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, σε σχόλιο του για τους φορολογικούς ελέγχους.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη λίστα Λαγκάρντ και τις
ενέργειες της κυβέρνησης για τους φορολογικούς ελέγχους, ο κ. Μάρδας είπε:

«Είχα την τύχη να βρίσκομαι σε ένα πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) που έχουμε δουλέψει πάρα πολλά πράγματα σε μια ομάδα εργασίας, μαζί με άλλες στην Αθήνα. Έχουμε έτοιμες δουλειές γι’ αυτά. Αφήστε τις λίστες – όχι με την έννοια ότι δεν τις βλέπουμε. 
Έχουμε στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και μπορούμε να ξέρουμε και το τελευταίο ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό, σε οποιαδήποτε τράπεζα. Εκτός και αν έχει πάει με βαλίτσα.
 Αλλά μία τράπεζα που ακολουθεί τους κανόνες, δεν μπορεί να δεχθεί χρήματα πάνω από 5.000 ευρώ. 
Υπάρχουν και τραπεζικά προϊόντα που παράγουν οι εμπορικές τράπεζες και κρύβουν μαύρο χρήμα, αλλά είναι πάλι ένα αντικείμενο διερεύνησης. 
Δεν είναι μόνο οι καταθέσεις. Θα δείτε ότι αυτή η διαδικασία θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα και θα δείτε τις ανακοινώσεις του κ. Βαρουφάκη, πόσο απλή είναι η διαδικασία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.» 
απο το  newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου