Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σαπέν: Να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα – Βαρουφάκης: Θα συναντηθώ με Σόιμπλε


Την ανάγκη να δοθεί χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να θεσπίσει το πρόγραμμά της και να προτείνει άμεσα μέτρα για νέα συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη επισήμανε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη.
"Το χρέος είναι θέμα μεταξύ άλλων θεμάτων που πρέπει να
συζητηθούν και θα μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο συμβόλαιο για την Ελλάδα" επισήμανε δε ο γάλλος υπουργός.

Ο κ. Σαπέν τόνισε την πρόθεση της Γαλλίας να συνδράμει την Ελλάδα στις προσπάθειές της, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να φέρει στο τραπέζι τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις (όπως στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής) ώστε οι Έλληνες πολίτες να ξαναβρούν την ελπίδα. "H θέση της της Ελλάδας είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια" επισήμανε.
Τη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε ανακοίνωσε από την πλευρά τουο Γιάννης Βαρουφάκης.
Όπως τόνισε δέχθηκε μια ευγενική επιστολή από τον κ. Σόιμπλε,και η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης τους θα οριστεί μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, με τον έλληνα υπουργό να δηλώνει έτοιμος να μεταβεί στοΒερολίνο.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου