Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζουν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα Pimco και Greylock, παρά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ


"Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει πλήξει το ενδιαφέρον μας και τη διάθεσή μας για επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα"
Αξία στα ελληνικά ομόλογα, ανεξάρτητα από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, διακρίνουν η Pimco και το Greylock Capital Management.

"Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει πλήξει το ενδιαφέρον μας και τη διάθεσή μας για επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα", αναφέρουν Pimco και Greylock Capital Management, όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
"Τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να αποτελέσουν αγοραστική ευκαιρία, κατά τις
επόμενες εβδομάδες, αμέσως μόλις χαθεί η αρχική μεταβλητότητα", σχολιάζει, στο Bloomberg, ο Lorenzo Pagani, γενικός διευθυντής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Έκπληκτος για την αντίδραση της ελληνικής αγοράς ομολόγων στην αλλαγή κυβέρνησης δηλώνει ο Hans Humes, επικεφαλής του fund Greylock.
Όπως εξηγεί ο Humes, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να έχει δεσμευθεί για τη διεκδίκηση διαγραφής του ελληνικού χρέους, ωστόσο έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα ζητήσει από τους ιδιώτες επενδυτές να υποστούν νέες ζημιές.
"Δηλώνουμε ενθουσιασμένοι με το ελληνικό χρέος", δεν διστάζει να δηλώσει ο επικεφαλής του Greylock.
Ναι στις επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα λέει και το fund Alden Global Capital, με έδρα στη Νέα Υόρκη και συνολικά υπό διαχείριση assets άνω των 1,8 δισ. δολαρίων.
Το Alden Global Capital επενδύει στα ελληνικά assets από τον περασμένο Δεκέμβριο.

απο το bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου