Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Οικονομική βοήθεια αν το ζητήσει η Ελλάδα-ΕΕ: Εξάμηνη επέκταση των κυρώσεων κατά Ρωσίας


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση, αλλά εφόσον προκύψει, η Ρωσία θα εξετάσει τη δυνατότητα παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, αναφέρει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ σε αποκλειστική δήλωσή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι' αυτό εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη
ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, αυτά είναι όσα μπορώ να πω», είπε ο κ. Σιλουάνοφ στο αμερικανικό δίκτυο.
To αμερικανικό δίκτυο δημοσιεύει τις σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο «Η Ρωσία τείνει κλάδο ελαίας στην Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σιλουάνοφ ομολόγησε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τη Ρωσία, ωστόσο οι ρωσικές εταιρείες και το σύστημα πληρωμών κατόρθωσαν να προσαρμοστούν.
«Το ρούβλι εξασθένησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται», παρατήρησε ο Αντόν Σιλουάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι μεγαλύτερη αρνητική επίδραση και από τις κυρώσεις είχε στη ρωσική οικονομία η πτώση της τιμής του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.

ΕΕ: Εξάμηνη επέκταση των κυρώσεων κατά Ρωσίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμφώνησαν την Πέμπτη στην επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά αποφάσισαν να παρατείνουν για έξι μήνες τις υφιστάμενες κυρώσεις.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανακοίνωσε πως οι υπουργοί κατέληξαν στην επέκταση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε Ρώσους πολίτες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Μογκερίνι δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει νέα ονόματα και οντότητες για την λίστα με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η ίδια τόνισε πως η απόφαση για νέα οικονομικά μέτρα θα ληφθεί από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μέσα σε μια εβδομάδα μια πρόταση με επιπλέον ονόματα προσώπων και οντοτήτων που θα προστεθούν στη λίστα. Η απόφαση θα ληφθεί από την επόμενη Σύνοδο στις 9 Φεβρουαρίου, οπότε σε 10 ημέρες" τόνισε.

απο το έθνος.gr & το Euro2Day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου