Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 – Για ισχυρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ, για «Ευρω-Φρίκη» η Bild!


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 

Άμεση ήταν η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον την κρίσιμη εκλογική μάχη, μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα exit polls που δείχνουν στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον τίτλο «Ευρω-Φρίκη» υποδέχεται τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Νίκη για τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», γράφει στο κεντρικό θέμα για τις ελληνικές εκλογές και στη συνέχεια παραθέτει την εκτίμηση των αποτελεσμάτων, βάσει των
exit polls.
 «Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, ο Τσίπρας θα μπορούσε να γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει η εφημερίδα.

«Η μετατόπιση προς τα αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια ριζική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη, καθώς ο Τσίπρας θέλει να τελειώσει το σχέδιο λιτότητας και καλεί για την ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας, σε μια πιο… ψύχραιμη προσέγγιση από ότι στον τίτλο!
Από το ιταλικό πρακτορείο Ansa, τη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, μέχρι το BBC, τον Guardian και την ολλανδική Jyllands-Posten κάνουν λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα πρώτα exit polls.

Το Reuters χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως μια ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και πως πλέον το ερώτημα που μένει είναι το ποσοστό των μικρών κομμάτων που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.
«Μια σαφής εκλογική νίκη για τον Τσίπρα», γράφει σε τίτλο της η Handelsblatt, ενώ το ιταλικό πρακτορείο Ansa αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αναδεικνύεται πρώτος με βεβαιότητα.
Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει πως σύμφωνα με τα exit polls φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει για «καθαρή νίκη».

Από την άλλη το βρετανικό δίκτυο Sky News με έκτακτη ενημέρωσή του αναφέρει πως προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.
Έκλεισαν οι κάλπες και είναι πιθανό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει στην εξουσία, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, επισημαίνοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεσμεύτηκε ότι θα απαλλάξει τη χώρα από την αυστηρή λιτότητα που επιβλήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

απο το protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου