Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Μετρό Θεσσαλονίκη:Απορρίφθηκε η αίτηση διάλυσης της σύμβασης της αναδόχου

Απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης της αναδόχου κοινοπραξίας του Έργου Μελέτη, Κατασκευή και Θέση σε Λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης η Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, η Διευθύνουσα Υπηρεσία απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης της
αναδόχου κοινοπραξίας του έργου «για ουσιαστικούς και νομικούς λόγους».

Ταυτόχρονα, η Διευθύνουσα Υπηρεσία καλεί την ανάδοχο κοινοπραξία «να συνεχίσει τις εργασίες, όπως επιβάλλεται από το νόμο, ενώ παράλληλα καταβάλει προσπάθειες για τη διευθέτηση όλων των εκκρεμών θεμάτων και ειδικά αυτών που οφείλονται στην παρέλευση της οριακής προθεσμίας του Έργου».

Το έργο είναι «εν ζωή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι δύο πλευρές (σ.σ. η Αττικό Μετρό και η ανάδοχος κοινοπραξία) βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, ούτως ώστε να «βρούμε τις λογικές και νόμιμες λύσεις που αφήνουν περιθώρια να συνεχιστεί το έργο».

Επεσήμανε δε, ότι «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση και να πρυτανεύσει η λογική».

Ωστόσο, η εταιρεία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδωθούν, ενώ, όπως είπε ο κ. Τσίτουρας, οι «διαφορές» μεταξύ των δύο πλευρών είναι ελάχιστες και έχουν να κάνουν με την οριακή προθεσμία του έργου.

Στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, οι εξελίξεις γύρω από το έργο ήταν σημαντικές, καθώς την 1η του μηνός το Διαιτητικό Δικαστήριο στην Αθήνα απεφάνθη υπέρ της αναδόχου κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo-Seli-Ansaldobreda), σε ό,τι αφορά την υπόθεση του χρονοδιαγράμματος του έργου, αναγνωρίζοντας ότι η παράταση εργασιών μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2016 αποφασίστηκε μονομερώς από την Αττικό Μετρό.

Η AIASA επικαλέστηκε διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία ο ανάδοχος του έργου μπορεί να διαλύσει τη σύμβαση χωρίς επιπτώσεις, δύο χρόνια από την ημερομηνία της οριακής προθεσμίας των εργασιών.

Ακολούθησε η απόφαση της κοινοπραξίας να καταθέσει αίτηση διάλυσης της σύμβασης για το Μετρό Θεσσαλονίκης και η ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, στις 17 Δεκεμβρίου, ότι «μετά τον έλεγχο της αίτησης, η ΑΤΤΙΚΟ θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία δεκαπενθημέρου, με γνώμονα όπως πάντα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου