Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο για τη φαύλη κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο στον απόηχο της μαφιόζικης επίθεσης στον αναπληρωτή πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Χριστόφορο Ζωγράφο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασαν μέσω του
ΣΚΑΪ τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ζητώντας να αναληφθεί δράση για την εξυγίανσή του.

«Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο στα θέματα διαφθοράς όσο και στα θέματα βίας, είπε στον σταθμό μας ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Αναφερόμενος στην τροπολογία για τις ενημερότητες των ΠΑΕ, είπε ότι δεν μπορούν να δίνονται χαριστικά ρυθμίσεις σε ομάδες που δεν είχαν φορολογική ενημερότητα.

«Η Ιταλία δεν φοβήθηκε να ρίξει τη Γιουβέντους, και εμείς εδώ συζητάμε για το πως θα μένουν ομάδες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Για χαριστικές ρυθμίσεις σε ορισμένους, τη στιγμή που ο εργαζόμενος υφίσταται τόσους φόρους, ενώ άλλοι κερδίζουν και απαλλάσσονται» έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.

Για «εικόνα ντροπής στο ελληνικό ποδόσφαιρο» έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να προστατεύονται έκνομες συμπεριφορές.

Κάλεσε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είπε ότι δεν πρέπει να οχυρώνονται ορισμένοι πίσω από το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο αυτό, επικαλέστηκε και τις χθεσινές (Σάββατο) δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού.

Ο Νίκος Χουντής κάλεσε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, λέγοντας ότι υπάρχει έναν έντονο θέμα της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής των φαινομένων που εμφανίζονται στο ποδόσφαιρο. Δήλωσε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να τα αλλάξεις όλα στο ποδόσφαιρο, και να πας σε δημοκρατική εξυγίανση.

«Σκάλισα το θέμα όταν ήρθε ο φάκελος για τα στημένα από την UΕFA. Υπάρχουν φαινόμενα πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου