Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το Ισλαμικό Κράτος επέστρεψε στη Δραχμή – Δεν είναι πλάκα!

Το Ισλαμικό Κράτος επέστρεψε στη Δραχμή – Δεν είναι πλάκα!

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι θα κόψει χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα, επιστρέφοντας στον «Κανόνα του Χρυσού», για να καταστρέψει έτσι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Δύσης.

Τα χρυσό νόμισμα ονομάζεται Δηνάριο, το αργυρό Ντιρχάμ, το χάλκινο Φιλ.

Προσέξτε τώρα εδώ τι γίνεται.

Το Δηνάριο ήταν το ασημένιο νόμισμα της αρχαίας Ρώμης, που
έμεινε στους Άραβες από την εποχή που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατείχε όλη τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία. Το Ισλαμικό Κράτος κόβει χρυσά δηνάρια, ενώ το δηνάριο ακόμα και σήμερα είναι το επίσημο νόμισμα σε πολλές αραβικές χώρες.

Το Ντιρχάμ, ή Ντιρχέμ, ή Ντιρχμ, είναι το νόμισμα που η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποκαλούσε Ντραμ (το Δράμι που λέμε και σήμερα) και προέρχεται από την ελληνική Δραχμή και μάλιστα από το αρχαίο ελληνικό δίδραχμο.
 Το δίδραχμο (δύο δραχμές) ήταν στην αρχαιότητα ασημένιο νόμισμα, ενώ ασημένια δίδραχμα έκοβε και το σύγχρονο ελληνικό κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι το νόμισμα που οι Έλληνες αποκαλούσαν στην καθομιλουμένη «δίφραγκο».

To φιλ είναι τα λεπτά, υποδιαίρεση της Δραχμής, δηλαδή του Ντιρχάμ.

Δραχμές ονομάζουν σήμερα τα νομίσματά τους πολλά αραβικά κράτη. Μπορεί να την καταργήσαμε εμείς τη δραχμή, αλλά οι Άραβες την κράτησαν και το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στην ασημένια δραχμή!
Δεν είναι απίστευτο, είναι αληθινό…

απο το tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου