Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πάτερ Hadad: H ISIS είναι ένα "τέρας" δημιούργημα των ΗΠΑ



Δημιούργημα των ΗΠΑ, του Ισραήλ και αραβικών χωρών είναι το `τέρας` του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Πάτερ Mtanious Hadad, εκπρόσωπος της Εκκλησίας των Αράβων Χριστιανών Μελχιτών στη Ρώμη.

Σε συνέντευξή του στο

πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΣΑμεντ, ανέφερε ότι οι Τζιχαντιστές έχουν ως στόχο τους τη διάλυση κρατών και κατήγγειλε τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Τουρκία και ορισμένες αραβικές χώρες ότι τους προμηθεύουν με όπλα ή τους υποβοηθούν.


Το μεγαλύτερο τίμημα, είπε, το πληρώνουν οι Χριστιανοί της περιοχής.

"Η ISIS είναι ένα τέρας, που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και ορισμένες αραβικές χώρες, με στόχο πρώτα να κτυπηθεί η Κυβέρνηση της Βαγδάτης και μετά ο Πρόεδρος Άσαντ”, είπε και υποστήριξε ότι οι επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού κατά των Τζιχαντιστών ήταν μέχρι στιγμής `παντελώς άχρηστες`.

Πρόσθεσε ότι `οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, χώρες του Κόλπου όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, είναι οι πλέον γενναιόδωροι προμηθευτές όπλων και χρηματοδότησης των Τζιχαντιστών και συνέβαλαν στην εκπαίδευση των μαχητών κατά του Άσαντ, οι οποίοι σήμερα αποτελούν την ISIS`.

Η προμήθεια όπλων προς τους Τζιχαντιστές πρέπει να σταματήσει

Διερωτήθηκε `πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει ότι η μάχη κατά των Τζιχαντιστών θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια; Τρία χρόνια θα χρειαστεί ένας ολόκληρος διεθνής συνασπισμός για να νικήσει 30,000 τρομοκράτες; Μας κοροϊδεύουν;”

Η προμήθεια όπλων προς τους Τζιχαντιστές πρέπει να σταματήσει, πρόσθεσε.

“Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να σταματήσουν την προμήθεια όπλων και χρημάτων προς τους Τζιχαντιστές και να εμποδίσουν μια για πάντα την πρόσβαση των τρομοκρατών μέσω της Τουρκίας. Επίσης, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο που πωλεί η ISIS μέσω της Τουρκίας στη μαύρη αγορά”, ανέφερε.

Η αποστολή των Τζιχαντιστών, είπε, `οι οποίοι δεν έχουν τίποτε κοινό με το πραγματικό Ισλάμ`, είναι η `διάλυση κρατών και η καταστροφή της ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στις διάφορες θρησκείες”. “Πρόκειται για άτομα που διψούν για αίμα και προέρχονται από 80 διαφορετικές χώρες”.

Οι Χριστιανοί πληρωνουν το μεγαλύτερο τίμημα

Τόνισε ότι οι Χριστιανοί είναι αυτοί “που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα”, καθώς διώκονται και σφάζονται.

“Στη Συρία οι πλούσιοι Χριστιανοί έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Πριν τον πόλεμο αποτελούσαν το 10% του πληθυσμού. Σήμερα δεν είναι ούτε 8%. Κάποιοι άλλοι Χριστιανοί διέφυγαν σε γειτονικές χώρες με την ελπίδα του γυρισμού. Άλλοι έμειναν στη Συρία αλλά εάν αυτή η κατάσταση συνεχίσει, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και για αυτούς”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη Συρία, είπε ότι εκεί δεν υπάρχει εμφύλιος πόλεμος, αλλά πόλεμος `μεταξύ της Συρίας και των τρομοκρατών`. "Η ειρήνη θα μπορούσε να επανέλθει στη Συρία μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες εάν δεν υπήρχε η ξένη τρομοκρατία”, κατέληξε.

απο το  http://www.sigmalive.com/news/international/170087#sthash.SsKLJkNZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου