Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Διέρρευσε ότι βρήκαν την Περσεφόνη στο ψηφιδωτό



Πληροφορίες ότι η Περσεφόνη αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη φτάνουν στην καθηγήτρια Ντόροθι Κινγκ που παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και την πορεία των ανασκαφών στον τάφο της Αμφίπολης.

Το Discovery Channel και άλλα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν συμβουλευτεί τη γνώμη της ουκ ολίγες φορές. Η άποψή της που κυκλοφόρησε ευρέως τις τελευταίες ώρες έχει να κάνει με την εκτίμηση ότι ο γενειοφόρος άνδρας που εμφανίζεται στο εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο είναι ο Φίλιππος και άρα, ο τύμβος έχει στενή σχέση με το Μέγα Αλέξανδρο.

Η αποκάλυψη ότι πάνω στο ψηφιδωτό φέρεται να απεικονίζεται η Περσεφόνη δεν την άφησε ασυγκίνητη και μάλιστα, προχώρησε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο προσωπικό της μπλογκ, με τίτλο "Persephone at Amphipolis?".

Σύμφωνα με τη Ντόροθι Κινγκ, δεν είναι πολύ μεγάλη έκπληξη που απεικονίζεται η Περσεφόνη, μιας και συνήθως βρίσκεται στα δεξιά του Άδη.

Για το πρόσωπο όμως που λείπει αριστερά του Ερμή, η Κινγκ εκτιμά ότι πιθανώς είναι η θεά Δήμητρα, η μητέρα δηλαδή της Περσεφόνης. Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, πιθανώς και να βρίσκονται εκεί οι Φρουροί της Περσεφόνης.

Μέσα στη σύντομη ανάρτησή της, πάντως, η Ντόροθι Κινγκ δεν παραλείπει να κάνει και το έμμεσο σχόλιό της για τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορούν οι πληροφορίες σε ό,τι έχει να κάνει με την Αμφίπολη. "Όλοι διαρρέουν πληροφορίες για την Αμφίπολη, εκτός από την επικεφαλής αρχαιολόγο της ανασκαφής", είπε σιβυλλικά.

Όπως λέει την τελευταία ώρα διαρρέουν πληροφορίες ότι οι ανασκαφείς βρήκαν την Περσεφόνη στο ψηφιδωτό.

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου