Εξωτερικά κέντρα επεμβαίνουν ευθέως ,με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να στηρίζουν την επίσημη κυβέρνηση ,ενώ Κατάρ,Τουρκία και Σουδάν στηρίζουν την αντίπαλη παράταξη.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στο χάος που δημιούργησαν και
ζητούν απο όλες τις παρατάξεις παύση εχθροπραξιών,εθνικό διάλογο και συμφιλίωση.

Η βουλή της Λιβύης ανακοίνωσε τη συμμαχία της με τις αντάρτικες ομάδες του απότακτου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Τρία χρόνια μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, η κατάσταση στη Λιβύη είναι χαοτική: ισλαμιστές και άλλες ομάδες ενόπλων προσπαθούν να καταλάβουν εδάφη και να επεκτείνουν την επιρροή τους, ενώ οι δυνάμεις του τακτικού στρατού είναι απούσες.

Μία οργάνωση έχει καταλάβει την Τρίπολη, έχει συγκροτήσει δικό της κοινοβούλιο και κυβέρνηση στην πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα έχει καταφύγει στα ανατολικά της χώρας.

Ο Χαλίφα Χάφταρ, στρατηγός την εποχή του Καντάφι ο οποίος αποστάτησε από τη δεκαετία του 1980, είναι ένας από τους δεκάδες διοικητές παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν στη χώρα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλεγμένο κοινοβούλιο που πλέον συνεδριάζει στο Τομπρούκ, ενέκρινε την «Επιχείρηση Αξιοπρέπεια» η οποία έχει αρχίσει ο κ. Χάφταρ εναντίον των ισλαμιστών και του απένειμε επίσημο ρόλο.
«Η Επιχείρηση Αξιοπρέπεια καθοδηγεί τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του λιβυκού στρατού. Η Επιχείρηση Αξιοπρέπεια είναι μια επιχείρηση του λιβυκού στρατού», είπε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Φάρατζ Χάσεμ.

 Μετά το συριακό εμφύλιο ,απειλή για δεύτερη "μαύρη τρύπα"ανομίας και συγκρούσεων μόλις 200 χιλιόμετρα απο τις Κρητικές ακτές.

Με πληροφορίες απο το Παρόν και http://newpost.gr