Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η εισαγγελέας δείχνει το εδώλιο για το ζεύγος Παπαντωνίου

Το εδώλιο του κατηγορουμένου για κακούργημα δείχνει η εισαγγελέας στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο κ. Παπαντωνίου ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται -αυτή τη φορά- αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να δικαστεί με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία αναφορικά την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Η εισαγγελέας Εφετών Αθανασία Βλάχου προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να
γίνει νέα δίκη για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Αυτή τη φορά η κατηγορία σε βάρος τους αφορά το ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό της κ. Κουράκου. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την κατηγορία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010. Για το 2008, που το αδίκημα διώκετο σε βαθμό πλημμελήματος, ήδη έχουν παραπεμφθεί και η δίκη τους -έπειτα από αναβολή- έχει προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο.

Η Αθανασία Βλάχου, μάλιστα, προτείνει να διατηρηθούν σε ισχύ και οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους τον περασμένο Απρίλιο ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη-Κυριακίδου.

Τότε ο Γ. Παπαντωνίου είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της Στ. Κουράκου και μέρος αυτών προέρχονταν από τον πρώην σύζυγό της Θεόδωρο Ουσταμπασίδη.

Ωστόσο, βάσει των όσων κατέθεσε ο Θ. Ουσταμπασίδης ενώπιον των δικαστικών Αρχών, φαίνεται να υπάρχει αντίλογος ή έσω αμφιβολίες. Κι αυτό γιατι ο πρώην σύζυγος της Στ. Κουράκου όχι μόνο δηλώνει άγνοια έως το 2010 για την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού στην τράπεζα HSBC, αλλά κάνει λόγο και για ποσά λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία έδινε ετησίως για τα έξοδα των παιδιών.

απο τη  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου