Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΑΝ έχει δίκιο, θα είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάρρευση

Του Κώστα Στούπα

Η χώρα κινείται με μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα προς μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα. 

Η σιωπή της Ευρώπης μοιάζει ύποπτη σε αυτή τη φάση, υπό τη έννοια πως μόνο αν
σκοπεύουν στην αναζήτηση μιας δικαιολογίας για την αποπομπή μας από το ευρώ θα ανεχόντουσαν αυτές τις παρεκκλίσεις και τις γελοιοποιήσεις της μη εφαρμογής στοιχειωδώς των συμφωνηθέντων από τα μνημόνια.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας αδυνατεί να αντιληφθεί τους κινδύνους τους οποίους έχει αναλαμβάνει, καθώς είναι μια γενιά χωρίς πολιτική αντίληψη που αναδείχτηκε με μοναδικό προσόν τη δεινότητα διαπλοκής με την επαρχιακή εγχώρια κρατικοδίαιτη ολιγαρχία και την ικανότητα σύναψης πελατειακών δικτύων μέσω της κατασπατάλησης δημόσιου δανεικού χρήματος. Ελάχιστοι εξ αυτών αν αφεθούν εκτός πολιτικής και δημοσίου μπορούν να βγάλουν στοιχειωδώς το ψωμί τους.

Πολιτική ηγεσία της χώρας συνιστούν η κυβέρνηση, η μείζων και το μεγαλύτερο μέρος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρεφάρει δημοσκοπικά μοιράζοντας τις ανεξόφλητες οφειλές σε 100 δόσεις και περνώντας κρυφές διατάξεις για την διανομή πρόωρων συντάξεων στα 50.

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τάζει τα πάντα σε όλους από την επαναφορά του 13 και 14 μισθού και σύνταξης μέχρι αύξηση των εσόδων χωρίς αύξηση των φόρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ: http://www.capital.gr/stoupas/?i=i27102014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου