Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Στο εδώλιο για την υπεξαίρεση μαμούθ από τον δήμο Νεάπολης Κρήτης

ο πρώην δήμαρχος




Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τη Δευτέρα, ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και η ειδική ταμίας, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα.
Οι κατηγορίες για τους έξι κατηγορούμενους είναι βαριές και
αφορούν την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού μεγαλύτερου του 1 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Η ειδική ταμίας, διαχειριζόταν και τα οικονομικά όλων των νομικών προσώπων του πρώην Δήμου Νεάπολης και κατηγορείται ότι από το 1999 μέχρι και το 2011 είχε υπεξαιρέσει περίπου 1.200.000 ευρώ. Η κατηγορούμενη η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη εδώ και περίπου ένα χρόνο, φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την υπεξαίρεση μόνο ενός μέρους του ποσού για το οποίο κατηγορείται και συγκεκριμένα για 237.000 ευρώ.

Στο σκαμνί θα καθίσουν επίσης πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης. Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, για απιστία και για παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα κατηγορούμενοι είναι ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, η τότε πρόεδρος του παιδικού σταθμού, ο τότε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΗ.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου