Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να αγοράσετε πληροφορίες από τη μαύρη λίστα του Τειρεσία

Θέλετε να μάθετε αν η επιχείρηση ή ακόμη και το φυσικό πρόσωπο με το οποίο πρόκειται να έχετε
επαγγελματική συνεργασία είναι φορτωμένοι με ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές ή υποθήκες και προσημειώσεις; Θέλετε να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το επιχειρηματικό ρίσκο;

Μπορείτε να απευθυνθείτε στον Τειρεσία ο οποίος αποφάσισε να
γίνει εξωστρεφής και να πουλήσει όλα τα δεδομένα μέσω internet. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν πληροφορίες είναι να συνάψουν σύμβαση με τον Τειρεσία προκειμένου να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.

Ο κατάλογος των διαθέσιμων πληροφοριών περιλαμβάνει:
  1. Ακάλυπτες επιταγές (τα στοιχεία φτάνουν στον Τειρεσία μέσω των τραπεζών)
  2. Απλήρωτες κατά τη λήξη τους συναλλαγματικές και γραμμάτια σε διαταγή
  3. Αιτήσεις πτωχεύσεων –αποφάσεις που απορρίπτουν αιτήσεις πτώχευσης λόγω μη επάρκειας περιουσίας του οφειλέτη
  4. Αιτήσεις και αποφάσεις συνδιαλλαγής και εξυγίανσης (άρθρο 99 πτωχευτικού κώδικα)
  5. Κηρυχθείσες πτωχεύσεις
  6. Διαταγές πληρωμής
  7. Πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων
  8. Τροπές προσημειώσεων σε υποθήκες
  9. Κατασχέσεις ακινήτων και εγγραφές επιταγών
  10. Υποθήκες και προσημειώσεις υποθηκών. 
Το πακέτο της υπηρεσίας λέγεται ΤΣΕΚ. Έχει διπλή λειτουργία. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει ποια από τις παραπάνω πληροφορίες συνδέεται με ένα συγκεκριμένο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Αμέσως στην οθόνη του υπολογιστή ξεδιπλώνονται οι πληροφορίες αναλυτικά για τα τελευταία τέσσερα χρόνια και συγκεντρωτικά για τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, είναι χωρισμένα σε κατηγορίες έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να μαθαίνει και ποιος είναι αυτός που προχώρησε στην έκδοση της διαταγής πληρωμής: το δημόσιο, ένας ιδιώτης, η εφορία, μια τράπεζα ένα ασφαλιστικό ταμείο;

Πρόσβαση στο σύστημα δεν μπορούν να αποκτήσουν φυσικά πρόσωπα (π.χ δικηγόροι ή δημοσιογράφοι). Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα μπορούν να δουν στοιχεία για φυσικά πρόσωπα υπό μια ρητή προϋπόθεση: το φυσικό πρόσωπο για το οποίο πρόκειται να γίνει η αναζήτηση, να δώσει τη ρητή έγκρισή του. Πότε θα το κάνει αυτό; Προφανώς αν θέλει να εξασφαλίσει κάποια πίστωση από έναν προμηθευτή ο οποίος δεν την εγκρίνει παρά μόνο αν έχει τα χέρια του όλα τα στοιχεία για τα «δυσμενή» του μελλοντικού του πελάτη.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου