Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

«Χαστούκι» Spiegel στον Σόιμπλε για το Success story της Ελλάδας

Ούτε ο έγκριτος γερμανικός τύπος δεν πιστεύει τα παραμύθια του κ. Σόιμπλε, για το δήθεν success stories, στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Τουλάχιστον, ως προς την Ελλάδα, όπου το περιοδικό «Spiegel» περιγράφει μια τελείως διαφορετική εικόνα, απ` αυτή του
γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Την πραγματική εικόνα μιας χώρας, που υποφέρει από τη λιτότητα, χαρακτηριστικό δείγμα της οποίας είναι η αυξανόμενη αδυναμία των πολιτών, να πληρώσουν την Εφορία. Αν και καλό θα ήταν, οι φίλοι μας οι γερμανοί, ν` αρχίσουν να βλέπουν και τα δικά τους, καθώς η ύφεση άρχισε να χτυπάει και την «άτρωτη» χώρα τους, όπως δείχνει η ανησυχητική αύξηση της ανεργίας.

Η άποψη ότι η επιβολή της λιτότητας στην Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πλέον περισσότερο από εμφανής, εκφράζεται σε δημοσίευμα, από το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι «πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους φόρους τους» με αποτέλεσμα «τα χρέη να αυξάνονται μαζικά».
«Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει σιγά – σιγά αλλά τώρα έρχεται ένα νέο χτύπημα. Όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους. Μόνο τους πρώτους μήνες του έτους αυξήθηκαν τα φορολογικά χρέη κατά 7,2%» υπογραμμίζει το Spiegel επικαλούμενο δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου βάσει των όσων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
«Το σύνολο των οφειλόμενων φόρων ανέρχεται στα 67,9 δις ευρώ. Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν 77 δις ληξιπρόθεσμα δάνεια καθώς και 15 δισ. ευρώ οφειλόμενες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία» υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό.

Η ανεργία στην Γερμανία σημείωσε τον Αύγουστο μία μικρή, αλλά μη αναμενόμενη, αύξηση, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Εργασίας της χώρας. 
Ο αριθμός των ανέργων (εποχιακά προσαρμοσμένος) αυξήθηκε κατά 1.000 σε 2,901 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε σταθερό στο 6,7%, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης παραμένει εύρυθμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου