Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

O Τασούλας συγκαλύπτει επιχειρήσεις χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα!

Τροπολογία που δίνει το δικαίωμα σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς να διαθέτουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι και έναν μήνα μετά την έναρξη της Superleague κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η τροπολογία εμφανίστηκε σε άσχετο νομοσχέδιο - για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών  - και ευνοεί τρεις συγκεκριμένες ομάδες, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, που πριν από λίγες ημέρες απέτυχαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Στις 12 Αυγούστου η
Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αρνήθηκε να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα στις ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος, καθώς δεν είχαν προσκομίσει στους φακέλους τους φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Την ίδια ημέρα, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, στο σχέδιο νόμου για την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση προωθεί τροπολογία, με την οποία - αν ψηφιστεί - δίνεται παράταση ενός μήνα από την έναρξη του πρωταθλήματος στις τρεις ΠΑΕ για να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Την τροπολογία-σκάνδαλο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, υπογράφουν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Καρασμάνης.

Όλα αυτά ενώ - άγνωστο πως - οι συγκεκριμένες ΠΑΕ όλο αυτό το διάστημα έκαναν κανονικά μεταγραφές, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό που έτσι κι αλλιώς βασιλεύει στο πρωτάθλημα της Superleague.

Τα παρατράγουδα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται και μάλιστα με αμείωτο ρυθμό. Πλέον οι τακτικές και οι μέθοδοι που ακολουθούνται, θυμίζουν εγκληματικές οργανώσεις, που προσπαθούν να συγκαλύψουν τις παρανομίες τους. Και το δυστύχημα είναι πως τώρα πια, φαίνεται να γίνονται όλα αυτά τα απίστευτα και όμως αληθινά, με την ανοχή της Κυβέρνησης, η οποία κάνει εκπτώσεις στην εφαρμογή των κανονισμών με φωτογραφικές τροπολογίες που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα.

απο το skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου