Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ: ΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ

– Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ BANKWARS

 Τι συμβαίνει με τις τραπεζικές μετοχές;  Πως θα κινηθούν;

Αξίζει να μπουν τώρα σε αυτές οι επενδυτές δίνοντας βάση στην θετική άποψη που εξέφρασε χθες η JP MORGAN ή είναι σοφότερο να περιμένουν την
τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, όπως έχουμε επισημάνει στο bankwars;

Η επιλογή ανήκει προσωπικά στον καθένα που ασχολείται με το Χρηματιστήριο.

Εμείς απλώς επαναλαμβάνουμε τα …δικά μας και παραθέτουμε και τις επισημάνσεις της JP Morgan.
Μία υποσημείωση: Το τραπεζικό σύστημα οδηγείται μαθηματικά σε μία μεγάλη αλλαγή. Και η αλλαγή αυτή θα έχει καταιγιστικές συνέπειες στο Χρηματιστήριο…

TO BANK WARS…

Εδώ και πολύ καιρό, έχουμε μεταφέρει την άποψη διορατικού χρηματιστή, ο οποίος μας είπε ότι «τα πολλά λεφτά στο Χρηματιστήριο, θα βγουν από τις τράπεζες, αλλά ΜΕΤΑ την τρίτη και τελευταία ανακεφαλαιοποίηση…
…Αυτό σημαίνει για τους επενδυτές ότι «δεν αγγίζουν» τώρα τις τραπεζικές μετοχές και απλά, περιμένουν να τελειώσει και η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση που θα γίνει το φθινόπωρο…

…Και επειδή μέχρι τότε, πολλά σενάρια για τις πραγματικές κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα δουν το φως της δημοσιότητας, (2 δις ευρώ, 4 δις ευρώ, 7 δις. ευρώ), θα παιχτεί ανάλογα και ένα χρηματιστηριακό Αυγουστιάτικο παιχνίδι το οποίο, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ, θα καταλήξει σε βάρος εκείνων που θα το παίξουν…

Όσοι παίξουν πάνω τις τράπεζες, θα εγκλωβιστούν γιατί ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει, οπότε οι τιμές κάποια στιγμή θα πέσουν (ξαφνικά;) και όσοι παίξουν το «κάτω», κανένας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί το «πόσο κάτω»…

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΤΗΣ JP MORGAN

H  JP Morgan, σε έκθεσή της την Τετάρτη,  επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν επενδυτική επιλογή με προοπτική, καθώς, όπως έχει προκύψει από τους προηγούμενους ελέγχους προσομοίωσης, διαθέτουν ικανοποιητικά «μαξιλάρια» προκειμένου να ανταποκριθούν σε επικείμενες κεφαλαιακές απαιτήσεις τις οποίες θα διαπιστώσουν τα stress tests της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την JP Morgan, τα stress tests της BlackRock και η άντληση 8,4 δισ. ευρώ εξασφαλίζουν ότι το ρίσκο να προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες από την επερχόμενη «δοκιμασία» είναι περιορισμένο.
Οπως αναφέρεται, σήμερα οι τράπεζες της Ελλάδας διαπραγματεύονται με discount 26% έναντι των ευρωπαϊκών: 23% έναντι των ισπανικών και των πορτογαλικών πιστωτικών ιδρυμάτων και 40% έναντι των ομίλων της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (CEEMEA).

Ειδικότερα για τη Eurobank δίνει τιμή-στόχο τα 0,4 ευρώ και διατηρεί ουδέτερη στάση. Στα δε σημεία διαφοροποίησης της τράπεζας έναντι των άλλων ελληνικών τραπεζών, αναφέρει ότι είναι η μόνη περίπτωση που μετά και την αύξηση κεφαλαίου το free float της τράπεζας αυξήθηκε στο 65% και είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, αν και με όρους σταθμισμένης κεφαλαιοποίησης, ως αναφορά στους δείκτες αλλά και στους όγκους συναλλαγών, ακόμη βρίσκεται χαμηλά.
Επίσης, αναφέρει ότι η τράπεζα δεν εξέδωσε warrants από τη στιγμή που δεν υπήρξε ιδιωτική συμμετοχή στην αύξηση, γεγονός το οποίο δεν δημιουργεί δεσμεύσεις σε μετόχους, όπως στις άλλες τράπεζες.

απο το  bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου