Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η Ουκρανία παίζει χοντρό παιχνίδι στις πλάτες μας με το φυσικό αέριο


Με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μαριονέτες της Μέρκελ παίζουν παιχνίδια με το φυσικό αέριο κρατώντας σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις της με την Ρωσία όσο αφορά το κορυφαίο ζήτημα της ροής του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Στις συζητήσεις των
δύο αντιπροσωπειών, δεν βρέθηκε κοινό σημείο με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μείνουν οι Έλληνες καταναλωτές χωρίς φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας η Ρωσία πρότεινε στην Ουκρανία να προμηθεύεται φυσικό αέριο με την πιο χαμηλή τιμή στην Ευρώπη, 383 δολάρια τον κυβικό τόνο, αρκεί να πληρώσει τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια που χρωστά μέχρι τώρα.

Η Ουρκανία επιμένει ότι θα πρέπει να την πληρώσει η Ρωσία 6 δισεκατομμύρια δολάρια επειδή είχε επιβάλει ακριβότερη τιμή μετά την πρωθυπουργία της Τιμοσένκο τις οποίες δεν αναγνωρίζει το Κίεβο.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η προσφυγή στο Διαιτητικό Διακστήριο της Σουηδίας αλλά αυτό θα πάρει χρόνο μέχρι να τελεσιδικήσει με τον κίνδυνο να σταματήσει η ροοή του φυσικού αερίου που προμηθεύονται οι Έλληνες καταναλωτές.

απο το  tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου