Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Χτύπημα Πούτιν στους αμερικανούς


Εκλεισε 4 καταστήματα McDonald's στην Μόσχα.

Την οργή και αποφασιστικότητα του Πούτιν εισπράττουν τώρα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ένα από τα σύμβολα της αμερικανικής ισχύος, αλλά και του τρόπου ζωής, τα περιβόητα Mc Donald` s, υποχρεώθηκαν να τερματίσουν άδοξα, τις δραστηριότητες τους, στη Μόσχα.

Τυπικά, η απόφαση των αρχών της ρωσικής πρωτεύουσας, να κλείσουν τέσσερα καταστήματα της
γνωστής αλυσίδας γρήγορου φαγητού, οφείλεται σε υγιειονομικές παραβάσεις, ύστερα από καταγγελίες για την ποιότητα του προσφερόμενου φαγητού, ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται την ύπαρξη και πολιτικών κινήτρων, ύστερα μάλιστα και από το επίσημο ρωσικό εμπάργκο, στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα.

Οπως αναφέρει και ο ανταποκριτής του BBC, Στιβ Ρόσμπεργκ, «Μιλάμε για το σύμβολο των ΗΠΑ. Τα Mc Donald’s δεν είναι μια ακόμα αλυσίδα fast food».
Είναι χαρακτηριστικό πως ρώσοι βουλευτές έχουν ζητήσει ανάλογες κινήσεις να γίνουν και στις αλυσίδες Burger King και KFC, επίσης αμερικανικών συμφερόντων. Οι καλά πληροφορημένες πηγές γύρω από το θέμα σημείωνοντας με δηκτικό χιούμορ: «Φαίνεται πως οι ρωσικές αρχές έχουν χάσει την όρεξή τους προς τα burger!».

Το πρακτορείο Ria Novosti ανέφερε πως η ρυθμιστική αρχή της Μόσχας που έκλεισε τα μαγαζιά, έχει την πρόθεση να οδηγήσει τα Mc Donald’s στα δικαστήρια για υγειονομικές παραβάσεις». 

Η πλευρά της εταιρείας απάντησε πως είναι ανοιχτή στους ελέγχους και ότι εξυπηρετεί καθημερινά εκατομμύρια πελάτες στη Ρωσία, επομένως δεν θα ήθελε να τους δημιουργήσει κανείς πρόβλημα.
Φαίνεται, όμως, πως η ρωσική διοίκηση θα τραβήξει κι άλλο το σχοινί, κάτι ως έμμεσο εμπάργκο, καθώς αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι προς την εταιρεία, σε όλα τα καταστήματα της επικράτειας.

kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου