Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ammon Zeus: Μια ξεχωριστή εμπειρία, στο πρώτο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής


Μία μοναδική εμπειρία, με έντονο θρησκευτικό και ιστορικό χαρακτήρα, στο ξενοδοχείο που χτίστηκε το 1970 από τον Αγαπητό Τρικαλιώτη (φωτο)
 
Picture 0 for Ammon Zeus: Μια ξεχωριστή εμπειρία, στο πρώτο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής

Χτίστηκε το 1970 από τον Αγαπητό Τρικαλιώτη, σε ένα σημείο όπου ήταν χτισμένο παλιό ρώσικο μοναστήρι της Μονής Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε ως ξενοδοχείο με τα κελιά των μοναχών.

Σήμερα, το τετράστερο Ammon Zeus, ιστορικά το πρώτο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, ακριβώς μπροστά στην παραλία της Καλλιθέας, διαθέτει 126 δωμάτια και αποτελεί πόλο έλξης για
πολλούς ξένους τουρίστες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία με έντονο θρησκευτικό και ιστορικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ammon Zeus, πρόκειται επίσης για το μοναδικό ξενοδοχείο της Χαλκιδικής που απέχει κυριολεκτικά ένα βήμα από τη γαλαζοπράσινη θάλασσα.


«Μέσα στο ξενοδοχείο υπάρχει εκκλησία που χρονολογείται από το 1865, εντός της οποίας οι ένοικοι μπορούν να θαυμάσουν τοιχογραφίες και αγιογραφίες από τους Ρώσους μοναχούς, κειμήλιο από την εποχή που το ξενοδοχείο ήταν μοναστήρι», δηλώνει στη Voria.gr η διευθύντρια του ξενοδοχείου, Φαίη Ψυχοπούλου.
Όπως σημειώνει η ίδια, στο διπλανό οικόπεδο, που ανήκε στο ξενοδοχείο, αλλά απαλλοτριώθηκε, βρίσκεται ο αρχαίος ναός του Άμμωνος Διός, από τον οποίο και πήρε το όνομά του, ένα εύρημα υψίστης αρχαιολογικής σημασίας.



Η παραλία του, έκτασης άνω των 1.000 τμ, έχει βραβευτεί επανειλημμένα με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης σαν μια από τις καθαρότερες παραλίες.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο για το Ammon Zeus είναι πως, καθότι το πρώτο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, όταν χτίστηκε, ο δρόμος της Καλλιθέας ήταν χωματόδρομος. Προκειμένου να έχουν οι επισκέπτες του εύκολη πρόσβαση κατασκευάστηκε, αποκλειστικά για το ξενοδοχείο, ο πρώτος δρόμος του χωριού.

Από το δωμάτιο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα του κόλπου. Αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα του ξενοδοχείου, το pool bar, το εστιατόριο και το snack bar μπορούν να γευτούν δροσερά ποτά και φαγητό ακριβώς δίπλα από την μαγευτική θάλασσα.


Σε απόσταση μόνο πέντε λεπτών με τα πόδια, βρίσκεται το κέντρο της Καλλιθέας όπου υπάρχουν πολλές ταβέρνες, καφετέριες, μαγαζιά με είδη ένδυσης, σουβενίρ, κοσμηματοπωλεία, μαγαζιά με γούνες, φαρμακεία κ.α. Ακόμη, τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα clubs και bars βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο.

Βαλκάνιοι, Γερμανοί και Ρώσοι οι πιστοί πελάτες

Λόγω της ιδιαιτερότητάς του να βρίσκεται σε χώρο όπου παλιά υπήρχε ρωσικό μοναστήρι, το Ammon Zeus, όπως είναι φυσικό, αποτελεί πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες. Κυρίως μέχρι πέρυσι, γιατί φέτος οι Ρώσοι είναι λιγότεροι τη Χαλκιδική, λόγω των γνωστών προβλημάτων με την υποτίμηση του ρουβλιού, τις δυσκολίες στην έκδοση βίζας και τις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες χρονιές περισσότεροι από 4 στους 10 ενοίκους του ξενοδοχείου ήταν Ρώσοι, ποσοστό που έχει πέσει φέτος στο 15%.

Πάντως το ξενοδοχείο, παρά τις απώλειες της ρωσικής αγοράς, βλέπει την κίνηση να είναι αυξημένη κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρσι, με την πληρότητα να ανέρχεται στο 90%.

Όπως και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, οι Βαλκάνιοι (κυρίως Βούλγαροι, Σκοπιανοί και Ρουμάνοι) έρχονται να αναπληρώσουν το κενό των Ρώσων, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση κατά 50% που παρατηρείται από τη γερμανική αγορά.
Σημειώνεται πως το Ammon Zeus λειτουργεί από τις 28 Απριλίου έως τις 23 Οκτωβρίου.

του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου