Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Είναι τελικά εκείνοι που τα ρισκάρουν «όλα για όλα» οι πιο επιτυχημένοι;

Κάθε δουλειά έχει το δικό της ρίσκο.
Πόσο μάλλον όταν για να ξεκινήσει κάποιος την επιχείρηση του έχει ανάγκη από χορηγίες.

 Τι είναι, λοιπόν, καλύτερο;
Οι καμπάνιες που μπορούν να κρατήσουν όσα χρήματα έβγαλαν ή εκείνες που χάνουν όλα τα χρήματα αν δεν «πιάσουν» το ποσό που έθεσαν ως στόχο;
Να ρισκάρουν ή όχι;

Το York University στο Τορόντο και το Universite Lille Nord de France στη Λιλ ανέλυσαν τα αποτελέσματα από τις καμπάνιες καθόλη τη
διάρκεια τους και κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Εκείνοι που παίρνουν στα σοβαρά το project τους και κυνηγάνε πραγματικά μια χορηγία, τα παίζουν όλα για όλα.

Η έρευνα βασίστηκε σε 22.875 εταιρείες που έκαναν τη δική τους καμπάνια για επιδότηση, από 5.000 έως 200.000, ενώ τα αποτελέσματα τα συνέλεξαν από το Indiegogo την πιο γνωστή πλατφόρμα crowdfunding –η οποία δίνει την επιλογή ή να κρατήσουν οι επιχειρηματίες όσα χρήματα βγάλουν ή να τα χάσουν όλα.
 Οι πρώτοι θέτουν ως στόχο τις 19.677, ενώ οι πιο «αποφασισμένοι» πάνε για παραπάνω από 31.355 δολάρια.

Το αποτέλεσμα του να αρκεστεί κάποιος σε όσα βγάλει από τη καμπάνια (ανεξάρτητα με το αν έφτασε το επιθυμητό στόχο) οδηγεί σε άλλες λύσεις.

 Πιο αναλυτικά, μπορεί ο υπεύθυνος της καμπάνιας να πιστεύει πως το project θα μαζέψει 30.000, αλλά να βγάλει εν τέλει μόνο 20.000.
Η διαφορά αυτή κάνει τους ανθρώπους πιο δημιουργικούς και εφευρετικούς: 
Αποζημίωση χρημάτων ή ακόμα και αναζήτηση εργαζομένων που θα δουλέψουν εθελοντικά για εκείνους.

Από την άλλη, όσοι τα παίζουν «όλα για όλα» αν δεν φτάσουν το στόχο τους, χάνουν τα πάντα και ξεκινάνε από την αρχή. Για εκείνους δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο.

Οι επενδυτές νιώθουν πιο σίγουροι για εκείνους που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Έτσι είναι σίγουροι πως οι επιχειρηματίες θα βγάλουν ένα πιο αδύναμο προϊόν επειδή δε κατάφεραν να μαζέψουν τα χρήματα που ήθελαν τελικά.
Κάπως έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να επενδύσουν σε αυτά τα εγχειρήματα.

Τα νούμερα συνάδουν με την άποψη των επενδυτών και την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε όσους δε φοβούνται να ρισκάρουν.
Παραπάνω από το 34% των εταιρειών που τα παίζουν όλα «έπιασαν» τελικά το στόχο τους, προσελκύοντας παραπάνω από 188 χορηγούς. Ίσως γιατί προσπαθούν σκληρά για να πετύχουν το σκοπό τους ή ακόμα και επειδή προσφέρουν κάποιο είδους επάθλου σε όσους δώσουν χρήματα στη καμπάνια.

απο το  fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου