Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο Μπουτάρης πάει τη ΔΕΘ στους Λαχανανόκηπους!


Πρόταση για μεταφορά της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους κατέθεσε στο ΥΠΕΚΑ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Προβλέπεται περιοχή η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πόλου με business center.

Αποδεκτή έκανε την πρόταση ο Γ.Μανιάτης.

Προτείνεται η αξιοποίηση της περιοχής των Λαχανόκηπων στα δυτικά και των
Κεραμικών Αλλατίνη στα ανατολικά ,για να αποτελέσουν δυο υπερτοπικούς μητροπολιτικούς πόλους.

Συγκεκριμένα,όπως αναφέρει ο Αγγελιοφόρος, προτείνεται στις εκβολές του Δενδροποτάμου ,στα παλιά βυρσοδεψία ,στα όρια μεταξύ Μενεμένης και δήμου Θεσσαλονίκης ,να γίνει επιχωμάτωση 16 εκταρίων με σκοπό την συνολική αναβάθμιση της περιοχής και τη δημιουργία ενός business center , όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί και η ΔΕΘ.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Κεραμικών Αλλατίνη ,προτείνεται να υλοποιηθεί εκεί ο υπάρχων σχεδιασμός που προέκυψε κατόπιν διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Στο χώρο που είναι σήμερα η ΔΕΘ προβλέπεται η δημιουργια ενός άξονα πολιτισμού και μουσείων, με ενίσχυση του πρασίνου και διατήρηση ορισμένων κτιρίων για τη φιλοξενία συνεδρίων και εκθέσεων.

Επιπροσθέτως ο κ.Μπουτάρης προτείνει διορθωτικές παρεμβάσεις στη ζώνη που προστατεύεται από την Οδηγία SEVESO,(περιοχή γύρω από τα ΕΛΠΕ στη δυτική Θεσσαλονίκη) ,ώστε οι περιορισμοί να είναι πιο ήπιοι.
Οι υφιστάμενες προβλέψεις της Οδηγίας διχάζουν τους φορείς της πόλης ως προς την αυστηρότητά τους ,θεωρώντας ότι βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης προτείνεται η λειτουργική ενοποίηση του 1ου ,2ου και 3ου προβλήτα του λιμανιού της πόλης ,ώστε να αποτελέσει αστικό χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Γ.Μπουτάρης προτείνει ανασύνταξη των ελεύθερων χώρων και των στρατοπέδων Κακιούση,Μυστακίδη, Φαρμάκη ,πρώην Ναυτική Βάση ,Γ Σώμα Στρατού,περίπτερο του υπουργείου Εθνμικής Αμυνας δίπλα από το δημαρχείο, και χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέων.
Ο δήμος ζητά να περιέλθουν οι χώροι αυτοί στην κυριότητά του.

Τέλος προτείνεται να γίνει επέκταση των ναυταθλητικών ομίλων στην Μπότσαρη για να αποκτήσουν ζωτικό χώρο για τις δραστηριότητές τους.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ.Μανιάτης αποδέκτηκε τις προτάσεις και μετά από διαβούλευση θα τις συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου