Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Έλληνας εφοπλιστής, ο εγκέφαλος πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης (Ποιός είναι ο Νίκος Σταματιάδης)

Έλληνας εφοπλιστής που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων για την υπόθεση του ενός τόνου και 134 κιλών ηρωίνης που κατέσχεσε το Λιμενικό μετά από ευρεία επιχείρηση στην Αττική, σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών (DEA), το ΣΔΟΕ και την ελληνική αστυνομία.

Ο εφοπλιστής εμφανίζεται ως εγκέφαλος της σπείρας ενώ μεταξύ των συλληφθέντων η πρώην σύζυγός του και ο
15χρονος γιος του καθώς και η πρώην πεθερά του. Πεντακόσια κιλά από την ηρωίνη που κατασχέθηκε βρέθηκε στο σπίτι του εφοπλιστή στη Φιλοθέη.

Τα ναρκωτικά έφταναν στην Ελλάδα από την Τουρκία και η διακίνηση γινόταν από αποθήκη στο Κορωπί μέσα σε σακούλες με μαρμαρόσκονη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνεχάρη τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Η βίλα στη Φιλοθέη
Όπως αποκάλυψε το kontranews.gr, το όνομα του επιχειρηματία, στη βίλα του οποίο βρέθηκαν τα 500 από τα 1100 κιλά ηρωίνης, η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που πιάστηκε ποτέ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ,είναι Νίκος Σταματιάδης.
Είχε έρθει πριν από χρόνια από τη Νότια Αφρική όπου ζούσε και δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο διαμαντιών και πολύτιμων λίθων.

Ο Σταματιάδης γνωστός στους αριστοκρατικούς κύκλους της Αθηνάς έπαιζε μεγάλα στοιχήματα σε παρτίδες τάβλι με πάμπλουτους διάσημους κοσμικούς της πρωτεύουσα και συνήθως… έχανε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στο σπίτι του Νίκου Σταματιάδη στη Φιλοθέη στις 12 το βράδυ. 
Το οίκημα βρίσκεται στη Φιλοθέη απέναντι από το σπίτι του Θεοχαράκη και του Δαβίδ.
Στη βίλα τη στιγμή της επιχείρησης βρίσκονταν 15 πάνοπλοι φουσκωτοί. Οι «ράμπο» της δίωξης ναρκωτικών με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να τους αιφνιδιάσουν και να εισβάλουν στη βίλα.
Μετά από έρευνες στην αποθήκη του σπιτιού εντοπίστηκαν περισσότερα από 500 κιλά ηρωίνης. Οι «ράμπο» της δίωξης ναρκωτικών προχώρησαν στη σύλληψη των δύο θυγατέρων και των γαμπρών του Νίκου Σταματιάδη. 
Ένας εκ των οποίων είναι εφοπλιστής.
Το όνομα του είναι Γιαννουσάκης ο οποίος βρέθηκε στη βίλα μαζί με τον 15χρονο γιο του.

Οι “ράμπο” της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος κατάσχεσαν μέχρι στιγμής 1,1 τόνους της λευκής σκόνης αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, που το κύκλωμα έκρυβε στο γκαράζ, ενώ συνέλαβαν την οικογένεια που έμενε στη βίλα της Φιλοθέης (6 άτομα, μεταξύ αυτών τη σύζυγο του εμπόρου διαμαντιών, την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της εφοπλιστή) και πέντε Τούρκους βαρόνους ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου