Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στη λίστα Λαγκάρντ οικογένεια μελών της σπείρας ηρωίνης


Η βίλα της Φιλοθέης, στην οδό Αθανασίου Διάκου 9-11 στην οποία κατασχέθηκε ο ένας και πλέον τόνος ηρωίνης, ανήκε στον έμπορο διαμαντιών Νίκο Σταματιάδη.

 Η κόρη του Σταματιάδη είναι πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Γιαννουσάκη, φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος στην Ελλάδα και φέρεται και η ίδια να έχει ενεργή θέση στο κύκλωμα της ηρωίνης.

Ο πατέρας Σταματιάδης, ο οποίος έχει καταγωγή από τη
Χάλκη και έζησε επί χρόνια στη Νότια Αφρική, ήταν γνωστός στους κύκλους των εύπορων Αθηναίων για τις ιδιομορφίες του σε σχέση με τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα.

Η οικογένεια Σταματιάδη είναι στη λίστα Λαγκάρντ, με βασικό καταθέτη τον Νίκο Σταματιάδη. Στην καρτέλα του λογαριασμού ο οποίος φαίνεται να άνοιξε τη δεκαετία του 90, έχει δηλωθεί ως κατοικία του Σταματιάδη η βίλα στη Φιλοθέη και τηλέφωνα επικοινωνίας αυτά του σπιτιού. Συνδικαιούχος εμφανίζεται ένα ακόμη μέλος της οικογένειας, γεννημένο το 1966.

Η βίλα Σταματιάδη ήταν ο χώρος που έκρυβαν την ηρωίνη. Από εκεί έφευγε μόνο όταν υπήρχε επιχείρηση αποστολής στο εξωτερικό, οπότε την μετέφεραν τμηματικά στην αποθήκη στο Κορωπί και την έκρυβαν σε σάκου με μαρμαρόσκονη.

Είναι η πρώτη φορά, που η λίστα Λαγκάρντ συνδέεται άμεσα με άτομα που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως λίστα πρέπει να ερευνηθεί. Ενδεχομένως να είναι και μία απάντηση στο γιατί δημιουργούνται συνεχώς προσκόμματα στο να ερευνηθεί, από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα.

screen_shot_2014-06-14_at_8.35.23_m.m_0.png


απο το koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου