Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η Virgin Galactic πήρε την άδεια από την FAA στις ΗΠΑ για ταξίδια στο διάστημα [εικόνες]


Την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας θα έχουν σε λίγους μήνες επιβάτες ανά τον κόσμο, καθώς η Αμερικανική Ομοσπονδία Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) άναψε το «πράσινο» φως για τις πρώτες διαστημικές τουριστικές πτήσεις.
Η Virgin Galactic, ιδρυτής της οποίας είναι ο
Richard Branson, έλαβε τη σχετική άδεια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πραγματοποίηση πτήσεων αναψυχής στο όριο του Διαστήματος.
Ειδικά διαμορφωμένο σκάφος θα πραγματοποιεί υπο-τροχιακή διαστημική πτήση, μεταφέροντας πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώνουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 600 υποψήφιοι επιβάτες έχουν καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο πολυπόθητο εισιτήριο. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό είναι και ο Ashton Kutcher.
Εκτιμάται πως οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του χρόνου, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι δοκιμές για το εντυπωσιακό ταξίδι. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 420 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Το ταξίδι θα ξεκινάει από το ιδιωτικό διαστημικό κέντρο «Spaceport America» στην πολιτεία του Νέου Μεξικού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Το σκάφος «SpaceShip Two» είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου.
Στην συνέχεια, αφού θα πυροδοτείται ειδικός κινητήρας, το σκάφος θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας έτσι στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.
Η συγκεκριμένη πτήση θεωρείται «υπο-τροχιακή», καθώς το «SpaceShip Two» -παρ' όλο που «σπάει» το φράγμα του ήχου- δεν πετάει αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Η συμφωνία της Virgin Galactic με τη FAA καθορίζει μεταξύ άλλων και το πώς θα συντονίζονται οι πτήσεις της εταιρείας με την υπόλοιπη εναέρια κυκλοφορία.





















απο το defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου