Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Prem Watsa: Γιατί επενδύω στην Ελλάδα και την Eurobank


Διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση αλλά 300 στελέχη του ομίλου Eurobank είχε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Fairfax κος Watsa.
Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση συμφωνήθηκε ότι στο διοικητικό συμβούλιο το Fairfax θα εκπροσωπείται με δυο στελέχη, ενώ η W. Ross θα εκπροσωπείται από τον ίδιο τον W. Ross.

Ο κος Watsa τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία από την Ιρλανδία και ότι η
Eurobank προσέλκυσε από την αρχή το ενδιαφέρον του εξαιτίας της ιδιωτικής κουλτούρας και νοοτροπίας που διακρίνει την τράπεζα και τα στελέχη της.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στον έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ένας από τους βασικούς λόγους που επενδύω στην Ελλάδα είναι επειδή έχετε ένα υπέροχο πρωθυπουργό».

Eurobank


«Μακροπρόθεσµος στόχος µας είναι να γίνει και πάλι η Eurobank κερδοφόρος.
 Είµαστε πεπεισµένοι ότι η Eurobank και η διοίκησή της µπορούν να υπερβούν τις προσδοκίες και να παρουσιάσουν το πρώτο πετυχηµένο παράδειγµα ανάκαµψης στο ελληνικό τραπεζικό σύστηµα µετά την κρίση», δήλωσε ο Prem Watsa.
Παρουσιάζοντας τον Prem Watsa στα 300 στελέχη της Eurobank που συµµετείχαν στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύµβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου σηµείωσε ότι «η επιτυχία της Tράπεζας να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές του κύρους και της εµβέλειας της Fairfax και του κ. Watsa, όπως και των άλλων cornerstone investors (Capital Research and Management Company, WL Ross, Mackenzie Financial Corporation, Fidelity Management and Research Company, Brookfield International Bank) αποτελεί ορόσηµο και εφαλτήριο για το µέλλον» τόσο για την ίδια την Tράπεζα όσο και για την ελληνική οικονοµία. «Ελπίζουµε ότι θα τους έχουµε σταθερά στο πλευρό µας και θα µπορούµε να αντλούµε από την µοναδική παγκόσµια εµπειρία τους. Θα δώσουµε τον καλύτερο εαυτό µας για να ανταποκριθούµε στις δεσµεύσεις µας µέσα στα χρονοδιαγράµµατα που έχουµε θέσει», είπε ο κ. Μεγάλου.

Ο κ. Watsa επισήµανε ιδιαίτερα ότι η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική συστηµική τράπεζα µε πλειοψηφική ιδιωτική µετοχική βάση µετά την ανακεφαλαιοποίησή της και ότι µε τον τρόπο αυτό βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες που δηµιουργεί η επάνοδος της Ελλάδας σε θετικούς ρυθµούς ανάπτυξης. «Οι επενδύσεις µας στην Ελλάδα έχουν µακροπρόθεσµο ορίζοντα. Η Eurobank µπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό εγχείρηµα της επιστροφής της ελληνικής οικονοµίας σε βιώσιµη τροχιά, τόσο δίνοντας ένα παράδειγµα επιτυχίας στον κρίσιµο τραπεζικό τοµέα, όσο και µε τη δηµιουργία ενός νέου µοντέλου χρηµατοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων», είπε ο κ. Watsa.

 Πρόσθεσε, επίσης, ότι µε την πρόθεση συµµετοχής µε εκπροσώπους της στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Eurobank, η Fairfax αποδεικνύει ότι «θα δίνει το παρών για να στηρίξει µε την εµπειρία της» τη διοίκηση.
 «Πιστεύουµε», είπε, «ότι οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει να αντιλαµβάνονται τις σηµαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και τις θετικές προοπτικές για τη χώρα, υπό την προϋπόθεση µιας σταθερής πορείας εφαρµογής του προγράµµατος µεταρρυθµίσεων».

Συνάντηση με Γ. Προβόπουλο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings και μεγαλομετόχου της Eurobank, Πρεμ Γουάτσα, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργο Προβόπουλο.

Ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Εκτίμησε, μάλιστα, πως τώρα που οι εγχώριες τράπεζες είναι υγιείς και πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο επικεφαλής της Fairfax επεσήμανε επίσης τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η ΤτΕ, η οποία μέσα σε δύσκολες συνθήκες πέτυχε να αναδιαρθρώσει το τραπεζικό σύστημα και να συμβάλει στην οικονομική σταθερότητα της χώρας.
Νωρίτερα ο κ. Γουάτσα είχε συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η Fairfax αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Eurobank Properties, συμμετέχει στην Μυτιληναίος και πρόσφατα  απέκτησε την Praktiker Hellas.

bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου