Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Τι προβλέπει η Goldman Sachs... για την Ελλάδα στο Μουντιάλ


Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την Ελλάδα μπορούν να χαρακτηριστούν ευοίωνες.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει 60,6% πιθανότητες να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, 24,6% να φτάσει στα
προημιτελικά, 5,9% στα ημιτελικά και 1,8% στον τελικό.

Για τα σκορ των τριών αναμετρήσεών της, με Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή του Ελεφαντοστού προβλέπει ισοπαλίες (1-1). Το πιο πιθανό, σύμφωνα πάντοτε με το μοντέλο της τράπεζας, είναι η Ελλάδα να προκριθεί στον δεύτερο γύρο όπου θα αποκλειστεί από την Ουρουγουάη.

Στο Μουντιάλ του 2010 η Goldman Sachs είχε δώσει τις περισσότερες πιθανότητες (26,6%) στη Βραζιλία ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο στη Νότια Αφρική. Η Σελεσάο ωστόσο αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Το δεύτερο φαβορί κατά την τράπεζα, η Ισπανία, ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια.

Τη Βραζιλία θεωρεί πιθανότερη νικήτρια στο Μουντιάλ και το Bloomberg, το οποίο προσομοίωσε κάθε αγώνα της διοργάνωσης πάνω από 100.000 φορές. Στον τελικό η Σελεσάο θα νικήσει 1-0 την Ισπανία.

Οπως και η Goldman Sachs, το Bloomberg προβλέπει πρόκριση της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο (πιθανότητες 52%) όπου θα αποκλειστεί από την Ιταλία. Προβάδισμα στη Γερμανία και στην Ουρουγουάη δίνει η εταιρεία ανάλυσης αθλητικών δεδομένων Opta, στηριζόμενη στην απόδοση των διεθνών παικτών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

 Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση οι κορυφαίοι ένδεκα, ανά θέση, που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ είναι οι: Κουρτουά (Βέλγιο), Λαμ (Γερμανία), Γκοδίν (Ουρουγουάη), Κιελίνι (Ιταλία), Μπέινς (Αγγλία), Βιδάλ (Χιλή), Ρόις (Γερμανία), Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού), Σουάρες (Ουρουγουάη), Μέσι (Αργεντινή), Ρονάλντο (Πορτογαλία).

Η νίκη της Βραζιλίας αποτελεί κοινό παρονομαστή των προβλέψεων επίσης της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs και του Bloomberg.

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs στηρίχθηκαν στο στατιστικό μοντέλο που αναλύει περίπου 14.000 επίσημους διεθνείς αγώνες που διεξήχθησαν από το 1960.

 Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων δίνει ποσοστό πιθανοτήτων 48,5% σε νίκη της Βραζιλίας, 14,1% στην Αργεντινή και 11,4% στη Γερμανία.
Στον τελικό η Βραζιλία θα επικρατήσει της Αργεντινής με 3-1.

Στους αγώνες νοκ άουτ η Σελεσάο θα αποκλείσει τις Ολλανδία, Ουρουγουάη και Γερμανία, ενώ η πρόβλεψη για τους Μπιανκοσελέστε αναφέρει ότι θα νικήσουν τον Ισημερινό, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

απο τα tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου