Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ατλέτικο-Ρεάλ: Τα χρηματικά έπαθλα των ομάδων και τα πριμ των παιχτών

Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν τον φετινό Champions League στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας (21:45, ΝΕΡΙΤ).

Ο σημαντικότερος αγώνας της κορυφαίας διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να μην συγκεντρώνει γύρω του μεγάλα οικονομικά ποσά.

 Οι δύο σύλλογοι της Μαδρίτης δεν αγωνίζονται μόνο για την αιώνια δόξα του Πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και για τα
10,5 εκατ. ευρώ που θα δώσει η ΟΥΕΦΑ στον νικητή.
Μεγάλα ποσά θα καρπωθούν και ατομικά οι ποδοσφαιριστές αφού οι διοικήσεις έχουν τάξει υψηλά πριμ.

Όπως αναφέραμε, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα αποδώσει στον νικητή του βαρύτιμου τροπαίου το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ. Εντούτοις και ο ηττημένος θα παρηγορηθεί  με το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Σε αυτά τα ποσά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα χρηματικά έπαθλα που έχουν κερδίσει οι δύο σημερινοί αντίπαλοι στην μέχρι τώρα πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ως γνωστόν, απλά η συμμετοχή στους «χρυσοφόρους» ομίλους αποδίδει 8,6 εκατ. ευρώ.
Από εκεί και πέρα κάθε νίκη φέρνει 1 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία μισό εκατ. Μεγάλα μπόνους φέρνουν και οι προκρίσεις ανάμεσα στις φάσεις της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, 3,5 εκατ. ευρώ κερδίζουν οι ομάδες που προκρίνονται από τους ομίλους, 3,9 εκάτ. όταν περάσουν στα προημιτελικά και 4,9 εκατ. αυτές που παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Κοιτώντας πίσω στην φετινή πορεία των δύο άσπονδων γειτόνων παρατηρούμε πως μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει ακριβώς τα ίδια χρηματικά έπαθλα, ήτοι 31,4 εκατ. ευρώ. Η ομάδα του Σιμεόνε έφτασε αήττητη στον τελικό έχοντας 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Την ίδια στιγμή η «Βασίλισσα» έχει 10 νίκες, μία ισοπαλία αλλά και μία ήττα, αυτή από την Ντρότμουντ στα προημιτελικά. Οπότε έχουν τα ίδια κέρδη από νίκες και ισοπαλίες (10,5 εκατ.) και φυσικά τα ίδια από τις προκρίσεις και την συμμετοχή (20,9 εκατ.).
Άρα η ομάδα που θα έχει την τιμή να επιστρέψει στην Μαδρίτη με το τρόπαιο θα μεταφέρει στις αποσκευές της και 41,9 εκατ. ευρώ. Μπορεί για την Ρεάλ να είναι απλά τα χρήματα μιας από τις καλοκαιρινές μετεγγραφές της αλλά για την χτυπημένη με τεράστια χρέη Ατλέτικο θα είναι πραγματικά μια σανίδα σωτηρίας για το δύσκολο οικονομικό μέλλον.

Τα πριμ των παιχτών

Με τόσα εκατομμύρια να προέρχονται από τις προσπάθειες τους οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν θα μπορούσαν να μην καρπωθούν ένα κομμάτι της πλούσιας «πίτας». Οι «Μερένχες» έχουν συμφωνήσει με την διοίκηση τους να πάρουν έκαστος το ποσό των 400.000 ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα 100.000 ευρώ που πήραν σαν μπόνους γα την κατάκτηση του Κυπέλλου έχουμε ένα ωραιότατο μισό εκατ.

Η αντίστοιχη συμφωνία στην «ερυθρόλευκή» πλευρά της ισπανικής πρωτεύουσας δεν έχει γίνει γνωστή στα ΜΜΕ της χώρας. Μπορεί να ούτε καν να υπήρξε συζήτηση για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ όταν οι τρείς αρχηγοί της ομάδας, Γκάμπι, Τιάγκο και Ραούλ Γκαρσία, συναντήθηκαν με τους διοικούντες για τα θέματα των πριμ στις αρχές της χρονιάς. Πλησιάζοντας προς το μεγάλο ραντεβού έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως ο πρόεδρος του συλλόγου, Ενρίκε Θερέζο, έχει υποσχεθεί να μοιράσει στους ποδοσφαιριστές ένα ποσό λίγο πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ. 

απο το sportandbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου