Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Αντίο σε ένα μεγάλο αθλητή και σπουδαίο άνθρωπο

 Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρεται στη ζωή του Παναγιώτη Ποικιλίδη που έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
Πόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσει κανείς πως ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν είναι πια κοντά μας…

 Αυτός ο δυνατός, περήφανος, ευθυτενής άνθρωπος με την περισσή ρώμη, τη λεβεντιά και το χαμόγελο.
Σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στα
υπερβαρέα, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Ποτέ δεν ξέχασε ότι το 1984 έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αν και ήταν ο μόνος που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιονίκη της κατηγορίας του.

Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες.
Επίσης, κατέλαβε την 4η θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965. Ηταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές.
Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι. Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Από το 2007 βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Έχει δύο κόρες, την Αναστασία και την Πηνελόπη και ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Η ΠΑΕ "ανέβασε" φωτογραφίες από τον Παναγιώτη Ποικιλίδη

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί τον ξαφνικό χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών.
Ο Παναγιώτης, μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2007 και πάνω απ’ όλα μια ιδιαίτερα αγαπητή και αξιοσέβαστη προσωπικότητα θα λείψει σε όλη τη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται κοντά στην δική του οικογένεια.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, το paokfc.gr ετοίμασε ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, αλλά και την μεγάλη πορεία του ως αθλητής της πάλης, όπου μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Αντζελες (4ος στην ελληνορωμαϊκή), στη Βαρκελώνη (8ος) και στην Ατλάντα το 1996 (5ος, έχοντας ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Καρέλιν), καθώς επίσης και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1987 (3ος) και του 1991 (1ος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου