Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τι πραγματικά χτύπησε την Σερβία;


Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων (EMERCOM) έχει αναπτύξει δυνάμεις αντιμετώπισης καταστάσεων και εξοπλισμό στη Σερβία μετά από απόφαση της κυβέρνηση της Ρωσίας, που εγκρίθηκε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Σερβίας, μετά τις
πρωτοφανείς και καταστροφικές πλημμύρες, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία EMERCOM, διασώστες της ειδικής μονάδα «Centrospas», αλλά και στελέχη από την ομάδα «υψηλής ετοιμότητας», «Leader» έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τον σερβικό λαό, που πασχίζει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των συνεχών πλημυρών, που έχουν καλύψει σχεδόν όλη την σερβική επικράτεια.

Η EMERCOM αναφέρει ότι ένας απροσδιόριστος αριθμός βαρέων μεταγωγικών αεροσκαφών Ilyushin 76 (IL-76), της αεροπορικής δύναμης ταχείας αντίδρασης του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της πόλης Ramenskoye στην περιφέρεια της Μόσχας για την Σερβία.

Σύμφωνα με την EMERCOM, περισσότεροι από 70 από τους καλύτερους εκπαιδευμένους διασώστες μαζί με τον εξοπλισμό διάσωσης υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των στολών, βρίσκονται στην Σερβία και εκτελούν τιτάνιο έργο.

Στελέχη της ρωσο-σερβικής ανθρωπιστικής οργάνωσης που εμπλέκεται άμεσα στις επιχειρήσεις διάσωσης, έχουν κινητοποιηθεί, μεταφέροντας εκατοντάδες αντλίες νερού και κινητούς σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να βοηθήσουν στον αγώνα κατά των πλημμυρών και του πληγέντος πληθυσμού.

Η Ρωσική Ομοσπονδία υπήρξε η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε κατά την τρομερή στιγμή της ανάγκης του σερβικού λαού, σε αντίθεση με την σχεδόν πλήρη απαξίωση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων χωρών. Η EMERCOM συνεχίζει να αναπτύσσει εξοπλισμό και προσωπικό, για την αντιμετώπιση της τεράστιας καταστροφής στην χώρα αυτή, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Voice of Russia.

Μέχρι στιγμής οι διασώστες της Ρωσίας πιστώνονται, την διάσωση 400 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και 79 παιδιών. Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο B92 News, οι Ρώσοι ειδικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Obrenovac,... όπου συναντήθηκαν με τον Σέρβο Πρωθυπουργό Alexandar Vučić, τους υπουργούς εσωτερικών και άμυνας, Nebojša Stefanović και Bratislav Gasic, και τον Πρεσβευτή της Ρωσίας Alexander Chepurin.

Σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στα 8.000 άτομα εκκενώθηκαν από διάφορες περιοχές, με τους αριθμούς αυτούς να συνεχίζουν να αυξάνονται, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με το σερβικό ειδησεογραφικό portal B92, η χώρα έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πέμπτη. Σύμφωνα με το B92 «... η κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στη ρωσική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κυβέρνηση της Σλοβενίας ζητώντας ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πλημμυρών, δηλώθηκε μετά τη συνεδρία της σερβικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Svetlana Maksovic από το περιοδικό Geopolitika, «... πολλοί Σέρβοι έχουν μείνει άναυδοι από την αντίδραση, ή καλύτερα την έλλειψη αντίδρασης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αποστείλει «τα συλλυπητήριά της».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσιογράφο που βρίσκεται στο Βελιγράδι, οι Σέρβοι από όλη τη χώρα, από όλο το πολιτικό φάσμα, είναι ευγνώμονες προς τη Ρωσία για την τεράστια ανταπόκριση της.

Ο Milica Djurdjevic, ένας γνωστός πολιτικός ακτιβιστής και επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων της οργάνωσης Sabor Zavetnici, έγραψε τα εξής σχετικά με την κατάσταση στη Σερβία στην Φωνή της Ρωσίας:

«Η κατάσταση στη Σερβία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες, αλλά το κύριο μέλημα μας είναι πλέον ο αριθμός των θυμάτων που είναι ακόμα άγνωστος στο ευρύ κοινό. Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ζημιές σε σειρά περιοχών στο Obrenovac, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες κοινότητες στο Βελιγράδι. Πολλοί κάτοικοι, κυρίως οι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, εξακολουθούν να βρίσκονται στα σπίτια τους, χωρίς τροφή και ηλεκτρικό. Η εκκένωση κατοίκων στο Obrenovac είναι ακόμη σε εξέλιξη. Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα μετακινήθηκαν χθες από την πόλη Šabac για να αποτραπεί η υπερχείλιση του ποταμού Σάβα».

«Η τραγωδία αυτή είναι μια ευκαιρία για τον σερβικό λαό να δει ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι του και σύμμαχοι στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Η σερβική Κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά προς το παρόν το μόνο που έχουμε λάβει από αυτούς είναι απλά γυμνές λέξεις και κάποιες εγγυητικές επιστολές υποστήριξης. Από την άλλη πλευρά η μόνη υλική βοήθεια έρχεται από τους ιστορικά και παραδοσιακά φίλους και συμμάχους μας, την Ρωσική Ομοσπονδία. Επίσης λάβαμε υλική βοήθεια από τη Σλοβενία . Εν τω μεταξύ ήρθαν, πολλοί εθελοντές από την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο. θα ήθελα επίσης να αναφέρω και τους αδελφούς και τις αδελφές μας από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, που ήρθαν χθες το βράδυ στο Šabac να μας βοηθήσουν» κατέληξε ο Sabor Zavetnici.

Φταίει το HAARP για τα ανώμαλα καιρικά φαινόμενα;

Σύμφωνα με Σέρβους επιστήμονες αλλά και δημοσιογράφους, υπήρξε μια θεωρία που αναφέρει ότι, για τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα ενοχοποιείται το «αμερικανικό σύστημα HAARP». .

Σύμφωνα με σερβική ιστοσελίδα, ένας δημοσιογράφος που επιθυμεί την ανωνυμία του, μίλησε για την εγκατάσταση συστήματος HAARP κοντά στο Βελιγράδι. Μετά από σειρά άρθρων σχετικά με το σύστημα HAARP, υπάρχει μία κεραία που υποστηρίζει το σύστημα στην περιοχή Barajevo (δήμος Βελιγραδίου) το οποίο εκπέμπει σήματα ELF. Στην Σερβία ο Σέρβος δημοσιογράφος της εφημερίδας Pravda που έγραφε άρθρα για αυτό ακριβώς το αντικείμενο, έλαβε ένα τηλεφώνημα την Δευτέρα το βράδυ γύρω στις 22:00 από άγνωστο αριθμό. Η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής έδωσε στην δημοσιογράφο μια "φιλική συμβουλή" να σταματήσει να γράφει για το HAARP".

Το σύστημα HAARP διαθέτει την μοναδική ικανότητα να «χειραγωγεί» κατά κάποιον τρόπο τα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή δύναται να χρησιμοποιηθεί ως όπλο αναφέρει το δημοσίευμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της γερουσιαστή Lisa Murkowski κατά τη διάρκεια της ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης, ο David Walker, αναπληρωτής γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική, είπε ότι αυτό «δεν είναι μια περιοχή που έχει ανάγκη στο μέλλον» και δεν θα ήταν μια καλή χρήση της Πολεμικής Αεροπορίας στα ερευνητικά κονδύλια για να κρατήσει το HAARP. «Προχωράμε με άλλους τρόπους διαχείρισης της ιονόσφαιρας, για την οποία το HAARP είχε πραγματικά σχεδιαστεί για να κάνει», δήλωσε. «Για την έγχυση ενέργειας στην ιονόσφαιρα και για να είναι σε θέση να ελέγξει πραγματικά».

Το ρωσικό άρθρο καταλήγει, θα ήταν περίεργο αν οι ΗΠΑ, μετά την απελευθέρωση νεο-ναζί στην Ουκρανία, εξαπέλυαν και πλημμύρες στη Σερβία; Εκείνοι θα μπορούσαν πιθανότατα να πουν όχι, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έδωσε επίσημη ειδοποίηση προς το Κογκρέσο την Τετάρτη ότι σκοπεύει να διακόψει την εκτέλεση της δαπάνης τω 300 εκατομμύριων δολαρίων High Frequency Active (Πρόγραμμα Σέλας) στην Gakona αυτό το καλοκαίρι.

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών  

απο το http://kostasxan.blogspot.gr

Το Mental Floss είναι ένα καταπληκτικό περιοδικό –και website– που τροφοδοτεί το αναγνωστικό του κοινό με… γνώσεις, άχρηστες πληροφορίες και απαντήσεις στις πιο απίθανες ερωτήσεις. Όπως ας πούμε, τι σημαίνουν τα δύο M στα M&M’s; Γιατί θάβουν οι στρουθοκάμηλοι το κεφάλι τους στην άμμο; Και γιατί πόζαρε ο Ναπολέοντας με το ένα χέρι πάντα κρυμμένο; Απολαυστικές ερωταπαντήσεις σαν αυτές συγκεντρώνουμε παρακάτω, για να σας… ανοίξουμε την όρεξη και να διαβάσετε περισσότερες εδώ. Τι είναι αυτό που προκαλεί τη χαρακτηριστική μυρωδιά στα παλιά βιβλία; Τα βιβλία φτιάχνονται από φυσικά υλικά (χαρτί, μελάνι, κόλλα και ίνες) τα οποία αλληλεπιδρούν, με την πάροδο του χρόνου, τόσο μεταξύ τους όσο και με το φως, την υγρασία, τη ζέστη και άλλους παράγοντες του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται –για παράδειγμα, τον καπνό του τσιγάρου ή το τρίχωμα των ζώων. Αυτές οι «ζυμώσεις» με την πάροδο του χρόνου απελευθερώνουν οργανικές ενώσεις με περίεργα ονόματα όπως η βενζαλδεΰδη, η βουτανόλη, η φουρφουράλη και η οκτανάλη. Ο συνδυασμός αυτών των οργανικών ενώσεων είναι που δίνει στα παλιά βιβλία τη μυρωδιά τους –και που εξηγεί το γιατί δεν μυρίζουν όλα τα παλιά βιβλία ακριβώς το ίδιο. Υπάρχουν μολύβια νούμερο 1; Τι σημαίνει το 2 αυτού του μολυβιού με το οποίο έπρεπε να συμπληρώνουμε τις απαντήσεις σε εξετάσεις όπως αυτές για το Proficiency; Για να το θέσουμε απλά, την πυκνότητα του μολύβδου από το οποίο είναι φτιαγμένο το μολύβι μας. Οι κατασκευαστές μολυβιών φτιάχνουν μολύβια νούμερο 1, 2, 2½, 3 και 4 –και μερικά ενδιάμεσά τους. Όσο μεγαλύτερο είναι το νούμερο, τόσο σκληρότερος είναι ο μόλυβδος, και τόσο πιο αχνά τα σημάδια που αφήνει το μολύβι στο χαρτί. Τα μολύβια νούμερο 1 είναι αυτά που αφήνουν τα πιο σκούρα σημάδια, εξ ου και προτιμούνται συχνά από τους τυπογράφους. Πού βρίσκεται η Παλιά Ζηλανδία; Το παλιό Μεξικό είναι το Μεξικό, η παλιά Υόρκη είναι το York της Βρετανίας –και αν έπρεπε να ελληνοποιήσουμε λίγο την ερώτηση, η παλιά Σμύρνη είναι η Σμύρνη των τουρκικών παραλίων. Σωστά; Σωστά. Πού βρίσκεται, λοιπόν, η παλιά Ζηλανδία; Στην Ολλανδία. Δεν την έχετε ακουστά, γιατί δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής περιοχή, και επίσης επειδή λέγεται Zeeland (που σημαίνει θαλασσινή γη στα ολλανδικά, επειδή αποτελείται από νησιά) και όχι Zealand όπως θα περιμένατε. Το όνομα της η Νέα Ζηλανδία το πήρε από τους ολλανδούς χαρτογράφους Hendrik Brouwer και Joan Blaeu το 1640. Ο βρετανός εξερευνητής James Cook το 1770 ήταν υπεύθυνος για την «αγγλοποίηση» του ονόματος από Zeeland σε Zealand. Πότε έχασαν οι Αμερικάνοι τη βρετανική προφορά τους; Οι Αμερικάνοι πριν τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας ήταν Βρετανοί, σωστά; Βρετανοί άποικοι που είχαν έρθει από την Βρετανία, και άρα θα έπρεπε να μιλούν με τη βρετανική προφορά του Χιού Γκραντ και του Τόνι Μπλερ, σωστά; Χμ, όχι ακριβώς. Αν και η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι μεγάλη και πολύπλοκη (γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μία αμερικανική και μία βρετανική προφορά, αλλά πολλές διαφορετικές) αν έπρεπε να το υπερ-απλουστεύσουμε θα σας λέγαμε ότι απλούστατα πριν τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας… ούτε οι Βρετανοί μιλούσαν έτσι. Η απολαυστική –όσο και κομμάτι επιτηδευμένη– προφορά τους έγινε ένα είδος «μόδας» για τις αριστοκρατικές τάξεις της Βρετανίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Τότε, δηλαδή, που εκείνοι τους οποίους σήμερα λέμε Αμερικάνοι, είχαν πάψει ήδη να είναι Βρετανοί, και να επηρεάζονται από την εκάστοτε μόδα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού. Γιατί οι ζέβρες έχουν ρίγες; Υπάρχουν πέντε επιστημονικές θεωρίες σχετικά με την χρησιμότητα που έχουν οι ρίγες στις ζέβρες: ότι απωθούν τα έντομα, ότι παρέχουν καμουφλάζ, ότι μπερδεύουν τα αρπακτικά, ότι μειώνουν την θερμοκρασία του σώματος και ότι τις βοηθούν στις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από βιολόγους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η σωστή θεωρία είναι η πρώτη: Οι ζέβρες έχουν ρίγες για να κρατούν τα έντομα μακριά τους. Πώς το κάνουν αυτό; Η εξήγηση είναι απλή: Οι αλογόμυγες ελκύονται από την πόλωση του φωτός καθώς αυτό αντανακλάται από ένα συγκεκριμένο χρώμα (το άσπρο ή το μαύρο, επί παραδείγματι). Οι ασπρόμαυρες ρίγες των ζέβρων διακόπτουν αυτή την πόλωση, μπερδεύοντας τις μύγες και απαλλάσσοντας τους κατόχους τους από ενοχλητικά τσιμπήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/332907/5-megala-erothmata-epiteloys-apantioyntai.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου