Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πως να καταλάβετε ότι δουλεύετε για ένα κακό αφεντικό

“Έχετε ποτέ κοιτάξει το αφεντικό σας και να αναρωτιέστε πως πήρε αυτή τη δουλειά;”.

Είναι λογικό αυτό το ερώτημα, αναφέρει στον businessinsider η Katie Mehnert, πρώην διευθύντρια του τομέα αρμοδιότητας, ικανότητας και πολιτισμού στην BP.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στο
LinkedIn "όλοι έχουμε κάνει στο μυαλό μας αυτή την ερώτηση".
"Υπάρχουν υπέροχα αφεντικά, καλά, ΟΚ και απαίσια" και πιθανό στην επαγγελματική του καριέρα ο καθένας να έχει γνωρίσει απ' όλη την γκάμα, συμπληρώνει.
Όπως αναφέρει η  Mehnert, δύο είναι τα βασικά "προβλήματα", ενός αφεντικού, που το κάνουν ένα κακό αφεντικό.

1ο Η έλλειψη οράματος
Όπως λέει και το τραγούδι των U2 'I Still Haven't Found What I'm Looking For', δηλαδή ακόμα δεν έχω βρει αυτό που ζητάω, αυτό είναι το χαρακτηριστικό των αφεντικών χωρίς όραμα, σημειώνει η Mehnert.
"Πολλές φορές έχω δει συναδέλφους να ανεβαίνουν επειδή έχουν να προσφέρουν, αλλά δεν μπορούν να σκεφτούν πέρα από τα καθορισμένα", σημειώνει.
Είναι σημαντικό εκείνοι που βρίσκονται σε ηγετικούς ρόλους να έχουν όχι μόνο ένα ισχυρό όραμα αλλά οι ιδέες τους να ταιριάζουν στην ευρύτερη εικόνα και την πρακτική της εταιρείας, αναφέρει.

2ο Αν το αφεντικό είναι "ξερόλας"
Ο ξερόλας ή αλλιώς KIA στα αγγλικά (Κnow it all) είναι σύμφωνα με την διευθύντρια της πετρελαϊκής BP, το άλλο μεγάλο “πρόβλημα”, ενός αφεντικού.

“Οι εξαιρετικοι ηγέτες, έχουν περιέργεια. Ξέρουν τι λείπει και αυτός είναι ο ρόλος τους, να φτιάξουν την ομάδα εκείνη που να έχει τη γνώση, τις δεξιότητες και την εμπειρία, ώστε να τα δώσει αυτά στην επιχείρηση", σημειώνει.

“Δεν υπάρχει λόγος να διαφωνείς με κάποιον που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα. Δεν θα νικήσεις ποτέ, έτσι μην το δοκιμάσεις, απλά χαμογέλα και ευχαρίστησέ τους για την «εξυπνάδα τους»”, τονίζει η  Mehnert.
"Απλά να θυμάσαι υπάρχουν πολλοί τύποι ανθρώπου σ' αυτό τον κόσμο. Κάποιοι δεν μαθαίνουν ποτέ, κάποιοι κάποτε μαθαίνουν και γίνονται καλύτεροι.
 Η καλύτερη μάθηση είναι η εμπειρία και κάποια από τα καλύτερα επιτεύγματά μου και η ανάπτυξη (που είχε η επιχείρησή που εργαζόμουν) έγιναν λόγω του τρόπου που αντιμετώπισα την κακή ηγεσία", καταλήγει.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου