Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Καλό βόλι, πατριώτες!

Σήμερα σας φέρνουμε άσχημα νέα. Οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Επίσης, όσοι επένδυσαν στην εισροή κεφαλαίων τους τελευταίους μήνες, να τους ενημερώσουμε ότι η κατάσταση αυτή μπορεί και να αλλάξει.
 Κι όσοι νομίζουν ότι το ευρώ από μόνο του είναι η λύση για κάθε νόσο, ας σκεφτούν τι θα συμβεί αν
η ίδια η Ευρώπη αποφασίσει να σηκώσει και πάλι τις μπάρες των... εθνών.
Ας μιλήσουμε, επιτέλους, για την ουσία: Για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Οικονομίας. 

Είναι η μοναδική μας ασπίδα προστασίας απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον. Η προσωπική μου θέση είναι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
Μιας Ευρώπης ανοικτής και φιλελεύθερης.
Μιας Ευρώπης των λαών και όχι των Εθνών και των διαχωριστικών γραμμών.
 Η πραγματικότητα όμως συχνά μας διαψεύδει. Κι η Ευρώπη δεν είναι σίγουρο ότι βαδίζει προς τη σωστή πορεία. Το αμέσως επόμενο στοίχημα, λοιπόν, είναι να προστατεύσουμε το σπίτι μας. Μόνο μία ισχυρή και παραγωγική Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Η Τουρκία κατόρθωσε μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια να περάσει από την Κόλαση στον Παράδεισο. Από την απόλυτη καταστροφή στις είκοσι πιο ανεπτυγμένες Οικονομίες του κόσμου. Μέσα σε μία δεκαετία! Εμείς έχουμε ήδη εξαντλήσει το μισό από αυτόν το χρόνο σε εσωτερικές έριδες και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα. Είναι παγκόσμια δύναμη στο χώρο της Ναυτιλίας, βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο για τις μεταφορές, έχει παράδοση στο εμπόριο και μεγάλες δυνατότητες για να αξιοποιήσει τον πολιτισμό της. Η τουριστική της βιομηχανία εξακολουθεί να έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ενώ νέοι κλάδοι, όπως αυτός των ιχθυοκαλλιεργειών θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν και να είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης. Κι αφού μιλάμε για πυλώνες ανάπτυξης, ας σκεφτούμε πόσους επιστήμονες διαθέτουμε που πρωταγωνιστούν στα πανεπιστήμια και στις κλινικές του εξωτερικού κι ας αναρωτηθούμε γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν δουλεύουν στην Ελλάδα...

Και να μην ξεχνάμε τους υδρογονάνθρακες. Όπως γράφει σχετικά ο ξένος Τύπος, η Ελλάδα μπορεί να στεφθεί η βασίλισσα της Ευρώπης. Αυτό που αρνιόντουσαν μέχρι χτες οι Έλληνες πολιτικοί, βαφτίζοντας «ψεκασμένους» όσους έλεγαν κάτι διαφορετικό, φαίνεται να είναι η αλήθεια.

Ναι, η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα.
Όχι, οι άλλοι δεν θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει ο καθένας μας στην κάλπη, η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας χρειάζεται περισσότερες δυνάμεις από εκείνες που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε κάτι μεγαλύτεροι από εκείνο που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
 Χρειαζόμαστε νέο Σύνταγμα και νέες δομές.
 Χρειαζόμαστε μία νέα Ελλάδα...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου