Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σάλος από τις δηλώσεις Γλέζου για πιθανό κούρεμα καταθέσεων

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για την πιθανότητα επιβολής αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας διακόψουν τη χορήγηση των δόσεων των δανείων προς τη χώρα μας, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτήσει την κατάργηση του Μνημονίου.

Σε συνέντευξή του στην
"Ελευθεροτυπία" ο κ. Γλέζος, όταν ερωτήθηκε για το πώς σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοσίου εφόσον έρθει σε ρήξη με τους εταίρους και δανειστές μας, τόνισε πως στις πιθανές λύσεις θα μπορούσε να περιληφθεί και ο "εσωτερικός δανεισμός".

 Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζει πως η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστήριξε πως εάν τότε οι εταίροι σταματήσουν να μας χορηγούν τις δόσεις των δανείων ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοσίου:
«Θα μπορέσει.
Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία.
Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν.
Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο.
Ο λαός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν θα παραδώσει τη χώρα στους ξένους τραπεζίτες, ούτε την πολιτική του ελευθερία στους Γερμανούς και την τρόικα. Όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει με την κυβέρνηση της Αριστεράς και θα δώσει και πάλι το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: η Ελλάδα θα αλλάξει την Ευρώπη, θα το δείτε!», κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Η αντίδραση της κυβέρνησης
Με αφορμή αυτή τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεσητόσο δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος, από την Τρίπολη όπου περιοδεύει, απάντησε στον Μανώλη Γλέζο, για τη δήλωσή του περί ενδεχόμενου αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού, υπογραμμίζοντας πως "Αν ο κόσμος το πίστευε θα είχαμε εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα αλλά ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά."

Παράλληλα τη συνέντευξη σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σχολίασε: "Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο.
 Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία.
Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του... Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επτρέψει."

Η απάντηση του Γλέζου στον Κεδίκογλου
Στον κ. Κεδίκογλου ανταπάντησε ο ίδιος ο κ. Γλέζος: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το .. άσπρο μαύρο, λέγοντας «Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο».

Δηλαδή ο "εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο" - π.χ. 100.000 εισόδημα - έγινε" κατάσχεση καταθέσεων"!!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Μανώλη Γλέζου και προσθέτει:
«Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων. κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την σημερινή συνέντευξη.
Θα μπορούσε να διαβάσει το βιβλίο του Μ. Γλέζου "Έξοδος" που ασχολείται αναλυτικά με τις προτάσεις του, για το πως θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού.
Πως θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου