Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η κόντρα Μαρινάκη - «Τίγρη» και το... 4-0

Εκλογές ήταν και πέρασαν, τα μηνύματα όμως που έστειλαν συνεχίζουν να τυγχάνουν διαφορετικών αναλύσεων και ερμηνειών.

 Για όποιον πάντως δεν το αντιλήφθηκε οι δύο κορυφαίες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή Μαρινάκης - Μελισσανίδης (σαν να λέμε... Ολυμπιακός - ΑΕΚ), όσο κι αν προσπάθησαν να το
αποποιηθούν ευρέως, είχαν εμπλοκή σε εκλογικά παιχνίδια και σε επίπεδο δήμων (τουλάχιστον τριών) και περιφέρειας (Αττικής)!
Με το τελικό σκορ να γράφει... 4-0!

Δηλαδή ο «τίγρης» αυτοδιοικητικά δεν έβαλε καν... γκολ, κάτι που μάλλον πρέπει να το φέρει βαρέως και να αναρωτηθεί πόσα πράγματα πήγαν στραβά...
Αποτελεί κι αυτό βέβαια μια εξήγηση για την προσπάθεια που γίνεται από... έγκριτους αναλυτές να παρουσιαστεί η προεκλογική περίοδος απονευρωμένη από κινήσεις της ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα του Μελισσανίδη.
 Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική αφού... έπαιξαν μπάλα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο Νικαιώτης μεγαλοεπιχειρηματίας ασχολήθηκε και με μεγάλη ένταση και προσωπικά!

Κοινώς στο πεδίο των εκλογών υπήρξε μια αφανής κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων (πρώην φίλοι και νυν εχθροί), που πλέον τους χωρίζουν πάρα πολλά και αυτά ασφαλώς δεν περιορίζονται μόνο στα ποδοσφαιρικά τους συμφέροντα.

Η τελευταία τους κόντρα εκτυλίχθηκε τόσο στο προσκήνιο (υποψηφιότητα Μώραλη - Μαρινάκη στον Πειραιά) όσο και στο παρασκήνιο (με τη ΜΗ στήριξη άλλων υποψηφίων). Ουσιαστικά Μαρινάκης - Μελισσανίδης εκλογικά μονομάχησαν σε 4... αρένες.

Πάμε να τις δούμε μία μία; 
Πρώτα απ' όλα στο μεγάλο λιμάνι, εκεί που ο «τίγρης» έχει την έδρα των επιχειρήσεών του και ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι φίλος του και εκλεκτός του άλλου φίλου του, του Αντώνη Σαμαρά.
Θυμίζουμε πως ο Μιχαλολιάκος είχε... ανακηρύξει τον Δημήτρη Μελισσανίδη «ευεργέτη» του Πειραιά γιατί έδωσε 50.000 ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο. Μάλιστα η συγκεκριμένη δήλωση, περί «ευεργέτη», έγινε όταν ο Μελισσανίδης είχε εξαπολύσει επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Στα... αλώνια του Πειραιά, λοιπόν, ο «τίγρης», η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα, ο Σαμαράς, ΟΛΟΙ στήριξαν Μιχαλολιάκο και έχασαν μαζί του με περίπου 10% διαφορά μέσα σε 38 μέρες! Το ψηφοδέλτιο Μώραλη, που στηρίχθηκε 100% από τον Μαρινάκη, πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι σε ένα κατεστημένο (στον συγκεκριμένο δήμο).

Η κόντρα Μαρινάκη - «Τίγρη» και το... 4-0

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ...
Και καλά ο Πειραιάς, Μαρινάκης, Ολυμπιακός, λογικό θα πει κάποιος να συμβεί ό,τι συνέβη...

Στον δήμο Χαλκηδόνας-Φιλαδέλφειας όμως, εκεί που όλος ο «μηχανισμός» Μελισσανίδη και της ΑΕΚ, εφημερίδες (αθλητικές και πολιτικές), sites, οι πάντες, προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες πόσο «κακός» είναι ο υποψήφιος Αρης Βασιλόπουλος επειδή δεν θέλει το γήπεδο για να τους κάνουν να διαλέξουν στη δεύτερη Κυριακή τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή; Με το επιχείρημα: ψηφίζεις ΑΕΚ, ψηφίζουμε «Αγια-Σοφιά»! Μέχρι και συλλαλητήριο έγινε την περασμένη Παρασκευή από τους ενωμένους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, το οποίο ασφαλώς ήταν της έγκρισης Μελισσανίδη!
Ηττα κομβικής σημασίας και μάλιστα... ΕΝΤΟΣ έδρας!

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Και στα «ουδέτερα γήπεδα» που έπαιξε ο Μελισσανίδης πάντως έχασε.
 Οπως στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας που στήριζε τον Λουκά Τζανή, ο οποίος υπέστη ήττα με συντριπτική διαφορά από τον Χρήστο Βρεττάκο (62-38).

 Για να πάμε και στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί που μπορεί να μη θέλει να το ομολογήσει αλλά όχι απλώς συμπαραστάθηκε, τα έδωσε όλα για να βγει ο Σγουρός. Υπερτονίζοντας την επισφάλεια να μπλοκάρει η χρηματοδοτηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ (τα περιβόητα και... πολυσυζητημένα, για την εποχή, 20 εκατ. ευρώ) εφόσον έβγαινε η Ρένα Δούρου.
Με την τελευταία να είναι ανεπιθύμητη και... δακτυλοδεικτούμενη από τους Μελισσανιδικούς, επειδή τόλμησε δημοσίως (σε ταβέρνα) να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει με τον Μαρινάκη!
 Το αποτέλεσμα;
Η Δούρου νίκησε στο ντέρμπι τον Σγουρό και έγινε περιφερειάρχης Αττικής!
 Με τον κόσμο βέβαια να το έχει τούμπανο και οι νικητές κρυφό καμάρι, πως η (δεδομένη) υποστήριξή της από Μαρινάκη - Ολυμπιακό έγινε κυρίως με την ιδιότητά της σαν «αντι-Μελισσανιδική»!

ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΟΥ

απο το sentragoal.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου