Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Με ποσοστό 36% έναντι 27,5% που παίρνουν οι Σοσιαλδημοκράτες, το κόμμα της Καγκελαρίου κερδίζει την πρώτη θέση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα exit polls στη Γερμανία δίνουν την πρώτη θέση στο κόμμα της Άγκελα Μέρκελ, με ποσοστό 36%.

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 27,5% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 11% και η Αριστερά του Ντελίνκε με 8%.

Οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με 36% προηγούνται στις Ευρωεκλογές στη Γερμανία (-1,9% από το 2009), σύμφωνα με την
πρόγνωση του πρώτου exit poll που μεταδόθηκε από το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία(AfD) συγκεντρώνουν 6,5%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κερδίζουν ποσοστό 27,5% (+6,7% από το 2009), οι Πράσινοι 11% (-1,1%), το κόμμα Η Αριστερά 8% (+0,5%) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) 3% (-8%).

Η συμμετοχή στην Γερμανία έφθασε το 48%, ενώ το 2009 είχε περιοριστεί στο 43,3%.

Η κατανομή των γερμανικών εδρών στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με πρόγνωση του ZDF                
Οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) θα καταλάβουν 36 έδρες στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση που μετέδωσε πριν από λίγο το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση,
 οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν 27 έδρες,
οι Πράσινοι 10,
 η Αριστερά και η Εναλλακτική για την Γερμανία από 7 και
οι Φιλελεύθεροι 3 έδρες.
 Από μία έδρα κερδίζουν το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD), οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι, οι Πειρατές, οι Οικολόγοι-Δημοκράτες και το Κόμμα της Προστασίας των Ζώων και του Περιβάλλοντος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου