Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Χρέη 100 δις δολαρίων για τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία

Στα 99,8 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ανέλθει τα χρέη των Αμερικανικών Ταχυδρομείων (USPS), σύμφωνα με δημοσίευμα του CNS news.

Άμεσα πλήγονται οι εργαζόμενοι των USPS, τόσο οι εν ενεργεία, όσο και οι
συνταξιούχοι καθώς ο οργανισμός δεν έχει τα κεφάλαια για να πληρώσει επιδόματα κα συντάξεις.

Μάλιστα αν το Αμερικανικό Κογκρέσο δεν προβεί σε μέτρα για την άμεση χρηματοδότηση των ταχυδρομείων, τα USPS θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην λειτουργία τους και θα πρέπει να εφαρμόσουν σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να διασφαλιστεί η συνέχεια των ταχυδρομικών αποστολών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2013 που έδωσε στην δημοσιότητα το Government Accountability Office (GAO), η ανεξάρτητη αρχή που παρέχει στο Κογκρέσο αξιολογήσεις των δημόσιων υπηρεσιών, από το σύνολο του χρέους των ταχυδρομείων τα 85 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν επιδόματα και συντάξεις, ενώ 15 δισεκατομμύρια είναι οφειλές προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του GAO, «τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν να βρίσκονται σε σοβαρή κρίση, με μη επαρκή έσοδα για να καλύψουν τα έξοδα και τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα συνεχίζει να μειώνεται ο όγκος των εργασιών τους».

Περαιτέρω δανεισμός από το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι εφικτός καθώς υπάρχει όριο στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή την στιγμή τα USPS το έχουν εξαντλήσει.

Τώρα το θέμα αναμένεται να περάσει στο Κογκρέσο, ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα διευκολύνουν τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία να ισοσκελίσουν τα κόστη με τα έσοδα, προβαίνοντας σε αλλαγές στην δομή του οργανισμού.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου