Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Νομοτεχνικές βελτιώσεις για βιβλία, παιδεία, υγεία


Νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας.
 Η σημαντικότερη από αυτές αφορά το γάλα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών με ευθύνη παρασκευαστή και υπόκειται στους ελέγχους των αρμοδίων φορέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι:

  • διατυπώνεται αναλυτικότερα ο ορισμός των λογοτεχνικών βιβλίων
  • μείωση σε τρεις (και όχι «τουλάχιστον τρεις») των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κυριακάτικη εργασία για 52 Κυριακές το χρόνο,
  • καταργείται το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση)
  • καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ακόμη και η ηλεκτρονική
  • αίρεται ο περιορισμός των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή του προϊόντος επί δίμηνο εφόσον θέλουν να κάνουν προωθητικές ενέργειες
  • εισάγεται ρύθμιση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ώστε να μπορεί να υπάρχει κάλυψη πέραν των συνόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την τροπολογία 1322 των Βουλευτών της ΝΔ Μάκη Βορίδη και Γιάννη Καράμπελα, η οποία αφορά αλλαγές και διαθεσιμότητες στην Υγεία.

Συγκεκριμένα τίθενται σε διαθεσιμότητα ιατροί και οδοντίατροι του ΙΚΑ που είχαν πάει στο ΕΣΥ και ότι θα συσταθούν θέσεις μετά από ένα μήνα.

Επίσης ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε τις ρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν την άσκηση επαγγέλματος μηχανικού, αρχιτέκτονα και τοπογράφου. Τέλος ανέγνωσε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών.

απο  naftemporiki.gr και http://lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου