Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μπίζνες Γερμανών με Ρώσους ενώ μαίνεται η κρίση στην Ουκρανία

Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός RWE AG συμφώνησε με τον ρωσικό επιχειρηματικό όμιλο LetterOne Group την πώληση της θυγατρικής DEA AG, η οποία δραστηριοποιείται στο τομέα των υδρογονανθράκων, έναντι
τιμήματος 7 δισ. δολαρίων.

Του Παντελή Καρύκα


Η πώληση συμφωνήθηκε σήμερα, την ημέρα δηλαδή που ο Πούτιν αναγνώρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η Δύση αποφασίζει υποτίθεται για κυρώσεις, ενώ η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε, ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει καταστροφικά αποτελέσματα αν προσαρτήσει την Κριμαία.

Η RWE AG αποφάσισε την πώληση των μεριδίων της καθώς ο ισολογισμός της παρουσιάζει ζημίες, για πρώτη φορά, από το 1949, και τα συνολικά της χρέη αγγίζουν τα 30 δισ. ευρώ.

Η DEA AG είναι μια από τις πέντε κορυφαίες εταιρίες του είδους της στην Ευρώπη, έχοντας εξασφαλίσει πάνω από 190 άδειες ερευνών και εξόρυξης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.
Η εταιρεία έχει θυγατρικές σε 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Γερμανία, η Νορβηγία και η Λιβύη.
Σε μια άλλη εμπορική συμφωνία που επικυρώθηκε σήμερα, η ρωσική Rosneft, αγόρασε το 26,19% της ιταλικής εταιρείας ελαστικών Pirelli.

Η συμφωνία αποδεικνύει ότι, τελικά, το κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται και τόσο για την ουκρανική κρίση.

Όσον αφορά τις επικείμενες κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, οι Ρώσοι δεν περιμένουν να είναι κάτι σοβαρότερο από στερήσεις βίζας και πάγωμα λογαριασμών συγκεκριμένων Ρώσων πολιτών και αξιωματούχων.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρετανοί δίνουν παρασκηνιακά διαβεβαιώσεις, καθησυχάζοντας τους Ρώσους (δισ)εκατομμυριούχους, ότι η παραμονή των κεφαλαίων τους στο Σίτι του Λονδίνου δεν θα οδηγήσει σε περιπέτειες…

 defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου