Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δίκη Υπεξαίρεσης: Και νέο ξέσπασμα Λεμούσια!

-"Κάποιος πρέπει να λέει ψέμματα εδώ μέσα"! 
-Η αγανάκτηση και τα δάκρυα για τον νεκρό συνεργάτη!

-"Βεβηλώνονται και οι νεκροί από τον Σαξώνη" αναφώνησε!

Για άλλη μια φορά ο
Μιχάλης Λεμούσιας, πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης και κατηγορούμενος στη Δίκη της Υπεξαίρεσης, ξέσπασε μετά από τα λεγόμενα του Παναγιώτη Σαξώνη. 

Συγκεκριμένα η συζήτηση ξεκίνησε από την χωροταξία του παλιού κτηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά την εξέταση της Θώμης Γεωργακαράκου, επί χρόνια διευθύντριας προσωπικού του Δήμου. Σύμφωνα με το modus operandi που έχει παρουσιάσει ο Σαξώνης στην ομολογία του, μετά το σχόλασμα συναντούσε τον Μιχάλη Λεμούσια στο γραφείο του γενικού γραμματέα όπου και του έδινε σακούλες με τα υπεξαιρεθέντα χρήματα.

Βέβαια η ομολογία "σκαλώνει" στο ότι ποτέ κανείς δεν τον είδε να μπαίνει ή να βγαίνει στο γραφείο του γενικού σε ένα κτήριο που έσφυζε από κίνηση και ενώ εκείνη την ώρα στο κτήριο υπήρχαν οι καθαρίστριες, συνεδρίαζαν επιτροπές, υπήρχαν υπάλληλοι που έκαναν υπερωρίες αλλά και δημοτικού σύμβουλοι που πήγαιναν να ενημερωθούν για θέματα του Δήμου. 

Επίσης κανένας δεν είδε ποτέ τον Μ. Λεμούσια να κουβαλάει "σακούλες". "Αόρατος ήμουν και δε με  έβλεπε κανείς; Κάποιος πρέπει να λέει ψέμματα εδώ μέσα!" φώναξε αγανακτισμένος ο πρώην γενικός.

Βέβαια στη σημερινή ακροαματική διαδικασία οι "σακούλες" στις οποίες μετέφερε τα χρήματα ο Σαξώνης σύμφωνα με την ομολογία του μεταμορφώθηκαν σε "σακουλάκια" και μάλιστα ο συνήγορος του Π.Σαξώνη, φαίνεται να του υπαγόρευσε και την λέξη "πακετάκια"!

Η εφέτης κα. Πελεκούδη δεν άντεξε να μην ρωτήσει τον Σαξώνη πώς οι σακούλες έγιναν πακετάκια αφού όπως χαρακτηριστικά του είπε "Εσείς λέγατε σακούλες και κάνατε και την κίνηση με τα χέρια σας!". Η κα. Πελεκούδη κάλεσε και πάλι τον Π. Σαξώνη να πει την αλήθεια γιατί όπως είπε "Έτσι όπως παρουσιάζετε τα γεγονότα αδικείτε ίσως και τον ίδιο σας τον εαυτό!".
"Βεβηλώνονται οι νεκροί"
Στο τέλος της σημερινής διαδικασίας ο Π. Σαξώνης και ο Μ. Λεμούσιας βρέθηκαν για άλλη μια φορά να διαψεύδουν ο ένας τον άλλο, με αφορμή μάλιστα ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Σύμφωνα με τον Π. Σαξώνη, ο υπάλληλος του Δήμου, Κ.Ι, στον οποίο ανατέθηκε η διενέργεια ΕΔΕ για το θέμα της παγίας απεβίωσε. Ο Π. Σαξώνης ισχυρίστηκε πως οι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας εκδιώχθηκαν από την κηδεία του εκλιπόντος από τη γυναίκα του και τους συγγενείς του γιατί τους θεωρούσαν υπαίτιους για το θάνατο του αγαπητού τους προσώπου. Όπως είπε ο Σαξώνης ο Κ.Ι "εσκασε από τις πιέσεις που δεχόταν να κλείσει με ορισμένο τρόπο το σκάνδαλο της παγίας".

 Ο Μ. Λεμούσιας αγανάκτησε για άλλη μια φορά αφού όπως επιβεβαίωσε και ο Σωτήρης Καπετανόπουλος, πρώην πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου και συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Μάλιστα ο Μ. Λεμούσιας ζήτησε από το δικαστήριο να κλιθεί ως μάρτυρας η χήρα του εκλιπόντος για να το επιβεβαιώσει. 

Ενδεικτικό πάντως των αντιφάσεων στις οποίες πέφτει ο Π. Σαξώνης είναι ότι έλεγε πως συζητούσε με τον εκλιπόντα, στο Δήμο, για το άγχος του για την ΕΔΕ και όταν ρωτήθηκε πού ήταν ο  ίδιος την ημέρα της κηδείας, ισχυρίστηκε πως ήταν στο Δήμο ενώ ο Κ.Ι ανέλαβε την ΕΔΕ τον Ιούνιο του 2008, απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2008 και ο Σαξώνης είχε φύγει από το Δήμο τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς. 

Ο Μ. Λεμούσιας λύγισε μπροστά στην βεβήλωση του ονόματος του Κ. Ι που όπως είπε "Πέθανε απότο άγχος του επειδή ήθελαν αν τον εμπλέξουν κάποιοι στο σκάνδαλο της παγίας". Όταν ερωτήθηκε γιατί ο Σαξώνης στοχοποιεί τον ίδιο και όχι τον Δήμαρχο, εκείνος είπε "Μα μέσω εμού στοχοποιεί τον Δήμαρχο που με επέλεξε".

"Κρυμμένος όπως πάντα σαν ποντικός"

Η μάρτυρας Θ. Γεωργακαράκου τόνισε στην σημερινή κατάθεσή της όπως και πρωτόδικα πως πιστεύει ακράδαντα πως τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Γενικός Γραμματέας δεν είχαν σχέση με τον Π. Σαξώνη.
Ερωτηθείς σχετικά ο Μ. Λεμούσιας απάντησε πως γνώρισε τον Π. Σαξώνη το 2008. Ο Π Σαξώνης ερωτηθείς, απάντησε ειρωνικά πως ο Μ. Λεμούσιας μάλλον μπερδεύει το 2008 με το 1998.
Μάλιστα είπε πως έκαναν μαζί ρεβεγιόν το 2007 στο κατάστημά του στο Μύλο όπου τραγουδούσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. 
Ο Μ. Λεμούσιας κάλεσε τον Π. Σαξώνη να πει πότε έγινε αυτό, αφού και πρωτόδικα είχε πει το ίδιο, πως έκαναν μαζί ρεβεγιόν Χριστουγέννων ενώ ο ίδιος είχε πάει στο κατάστημα στο Μύλο Παραμονή Πρωτοχρονιάς, επειδή ήταν τα γενέθλια της συζύγου του για χατήρι των παιδιών του, όπως χαρακτηριστικά είπε, επειδή τους άρεσε η Πρωτοψάλτη. Μάλιστα ως φανατικός αντικαπνιστής, είπε πως δεν του αρέσει αυτός ο τρόπος διασκέδασης και δεν πηγαίνει κανονικά σε τέτοια μαγαζιά.
Ο κ. Γάκης, επειδή δεν έβρισκε τραπέζι, του είπε πως ένας υπάλληλος του Δήμου είναι υπεύθυνος εκεί και εκείνος κανόνισε για το τραπέζι. Ωστόσο όπως τόνισε, ο Σαξώνης δεν εμφανίστηκε να τον χαιρετίσει καν, αλλά όπως είπε "Ήταν, όπως πάντα, κρυμμένος σαν ποντικός".


Δίκη Υπεξαίρεσης: Επιτέλους κάποιος ρώτησε το προφανές!

Ποιος άλλος; Ο Κούγιας φυσικά.

Συζητώντας κανείς για την υπόθεση της υπεξαίρεσης η πρώτη ερώτηση που θα σκεφτεί, είτε πιστεύει πως ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι ένοχος είτε όχι, είναι γιατί δούλευε ο Σαξώνης για 1000€ το μήνα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αφού όπως λέει είχε περιουσία και πριν από την υπεξαίρεση και η σύζυγος του ήταν ιδιαίτερα πλούσια και με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα.
 Αυτήν την ερώτηση δεν την είχαμε ακούσει έως τώρα και φυσικά κάποιος έπρεπε να την κάνει!
Ο Παναγιώτης Σαξώνης δια των συνηγόρων του υποστηρίζει πως δεν ήταν φτωχός πριν μπει στο Δήμο, πως αποκόμισε κέρδη από το Χρηματιστήριο και πως η σύζυγός του κληρονόμησε μεγάλη περιουσία από τον πατέρα της. Τότε γιατί δούλευε για έναν μετριότατο μισθό στο Δήμο;
 
 Γιατί, όπως λέει ο λαός "έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά" μόνο για το 10% των εσόδων της υπεξαίρεσης όταν έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις των καταστημάτων του και είχε δική του ομάδα μπάσκετ (με κόστος άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ τη στιγμή που το προσωπικό του όφελος, σύμφωνα με την ομολογία του, από την υπεξαίρεση ήταν μόλις το 10% από 18 εκατομμύρια οπότε 1,8 εκατομμύρια ευρώ); 
 
Γιατί συνέχιζε να εξυπηρετεί τους, όπως λέει, σκοπούς των Λεμούσια και Παπαγεωργόπουλου για "ψίχουλα" (για κάποιον με τέτοια οικονομική επιφάνεια  1,8 εκατομμύρια δεν είναι και κανένα μεγάλο ποσό);
Φυσικά απάντηση δεν δόθηκε και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απολογία Σαξώνη για να λυθεί και αυτή η απορία...

απο το  http://taxalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου