Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Λευκός Οίκος: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οφείλεται στη βία και τον φόβο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας ζητά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποτέλεσμα της
βιας και του φόβου από τη Ρωσική εισβολή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» σχολίασε σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τα πρώτα exit poll ο Λευκός Οίκος.
«Καμία απόφαση δεν θα πρέπει να ληφθεί για το μέλλον της Ουκρανίας χωρίς την ουκρανική κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία συπληρώνεται ότι «η ουκρανική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να συζητήσει την αυξημένη αυτονομία της Κριμαίας και οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Ουκρανούς να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της χώρας».

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι αντί για την αποδοχή των προτάσεων για την παρουσία διεθνών παρατηρητών στην Κριμαία, προχώρησε σε κλιμάκωση της στρατιωτικής της παρέμβασης και ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Προειδοποιεί τέλος τη Ρωσία ότι με τις «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές τις κινήσεις» θα υποστεί συνέπειες από τις κυρώσεις που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της.

απο το  http://lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου