Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Πυρά των συνηγόρων υπεράσπισης κατά της Αν. Τσεμπερά

Στο στόχαστρο των συνηγόρων υπεράσπισης βρέθηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, κατά την ολοκλήρωση της πολυήμερης μαρτυρικής της κατάθεσης ενώπιον Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που
εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι συνήγοροι του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια χαρακτήρισαν τη βασική μάρτυρα «ακραίως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη», «αναξιόπιστη» και «εγκληματία συκοφάντη», καταθέτοντας, μάλιστα, μήνυση εναντίον της, για λογαριασμό του εντολέα τους, για «ψευδορκία».

Ο εκ των συνηγόρων του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, επεσήμανε, απευθυνόμενος προς την οικονομική επιθεωρήτρια, ότι κατέστησε αθώους ανθρώπους κατηγορούμενους, στοχοποιώντας συνειδητά τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλου και τον Μ. Λεμούσια, με στόχο την εξόντωσή τους.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η επιθεωρήτρια ενήργησε με δόλο και παραπλάνησε τις εισαγγελικές αρχές.
Ο έτερος συνήγορος του Μ. Λεμούσια, Σωτήρης Καπετανόπουλος, που κατέθεσε και τη μήνυση έκανε λόγο για «σενάριο που έφτιαξε στο μυαλό της» η οικονομική επιθεωρήτρια και την κατηγόρησε ότι απέκρυψε από τις δικαστικές αρχές ότι ο πρώην ταμίας Π. Σαξώνης υπεξαιρούσε και πριν το 1999, οπότε ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Επικριτικές ήταν και οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του τέως δημάρχου. Ο Δημήτρης Τσάκος χαρακτήρισε την επιθεωρήτρια αναξιόπιστη, τονίζοντας ότι οι απαντήσεις της στερούνταν τη δύναμη της αλήθειας και της αντικειμενικότητας, ενώ η Αλέκα Μαύρου την κατηγόρησε μεταξύ άλλων για μεροληψία.
Η δίκη διεκόπη για την επόμενη Τρίτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου