Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Γνωρίστε τον ολιγάρχη της Σαχτάρ που “γκρέμισε” τον Γιανουκόβιτς

Ιδιοκτήτης της ομάδας του Ντόνετσκ, Ρινάτ Αχμέτοφ είναι ο ένας από τους δύο ολιγάρχες που σύμφωνα με  το Spiegel πλούτισε λόγω του προέδρου της Ουκρανίας αλλά και αυτός που τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του.

Τη στιγμή που η εμπόλεμη κατάσταση στους δρόμους της πρωτεύουσας είχε φτάσει στο χειρότερο σημείο, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η βουλή γνώριζε πως έπρεπε να
δοθεί εκ των έσω η λύση στο πρόβλημα, αποσύροντας τη στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου, όπως αναφέρει το Spiegel σε σχετικό δημοσίευμα.

Και για να το πετύχουν αυτό έπρεπε να πείσουν δύο ανθρώπους που ελέγχουν το μισό κόμμα του Γιανουκόβιτς: τον Ρινάτ Αχμέτοφ και τον Ντμίτρι Φίρτας. 
Τους δύο δισεκατομμυριούχους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα.

«Ήξεραν ότι αν ο Γιανουκόβιτς έπεφτε, εκείνοι θα ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι. Για αυτό έκαναν ότι μπορούσαν για να εμποδίσουν τις δραστικές λύσεις που ζητούσαν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας» λέει ο Βαντίμ Καράσεφ, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος του προέδρου Βίκτορ Γιουστσένκο.
 «Αν ο Γιανουκόβτις επέλεγε τη βία ως λύση στην κρίση, θα έχαναν και οι ίδιοι μαζί με εκείνον.
 Θα ακολουθούσε ότι έγινε έπειτα από την Πορτοκαλί Επανάσταση: θα την πλήρωναν οι πλούσιοι.
 Ομως όλη η ουκρανική πολιτική βασίζεται πάνω τους. 
Και οι άνθρωποι που έγιναν πλούσιοι χάρη στον Γιανουκόβιτς ήθελαν εγγυήσεις για την περιουσία τους» συμπληρώνει ο Καράσεφ…


Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου