Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Άρση Βαρών: Όλοι αθώοι για την υπόθεση ντόπινγκ

Έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη υπόθεσης ντόπινγκ στην άρση βαρών με πρωταγωνιστές βαριά ονόματα του αθλήματος το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε αθώους και τους 25 κατηγορούμενους.
Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο
προπονητής Χρ. Ιακώβου, ο Βαλ. Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.
Η κατηγορία αφορούσε χορήγηση σε αθλητές απαγορευμένων ουσιών με σκοπό την βελτίωση της αγωνιστικής τους δράσης και ικανότητας, χρήση τέτοιων ουσιών.

Το δικαστήριο τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας πως κανείς τους δεν είχε γνώση ότι επρόκειτο για παράνομες ουσίες, πόσο μάλλον οι αθλητές.

 «Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή έτυχε;» Είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας πως «η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα».
Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των 25 κατηγορούμενων. Μεταξύ αυτών, ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρ. Ιακώβου, ο οποίος ανέφερε πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά. «Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα ένα γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά.
 Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό».

Και ο Βαλέριος Λεωνίδης που τότε δια τελούσε προπονητής υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: «ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Έχει στοιχίσει στη ζωή μας και στο άθλημα».

απο το  spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου