Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΕΓΝΩΣΕ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ" ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Τι συζήτησε με τους Αγιορείτες πατέρες ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν.

Λαμπρό συλλείτουργο παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου με τη συμμετοχή των  Ιερομονάχων αντιπροσώπων των Ιερών Μονών.

Ο Πρωθυπουργός προσήλθε στην Θεία Λειτουργία λίγο μετά τη
μικρή είσοδο, περίπου στις οκτώ το πρωί, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αρβανιτόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Μπούρα, τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Καράογλου, τον σύμβουλο του, κ. Τάκη Μπαλτάκο και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μακεδονίας κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας, ανάψανε από ένα κερί και ο Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στον πατριαρχικό θρόνο όπου παρέμεινε καθ´ όλη τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια ο πρόεδρος της κυβέρνησης ανέγνωσε το "Πιστεύω" και το "Πάτερ ημών".

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ο Πρωθυπουργός και η συνοδεία του συνοδευόμενοι από τον Αγιο Πρώτο, πατέρα Στέφανο, και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, κατευθύνθηκαν στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας, όπου διαμένει ο κ. Σαμαράς και προσφέρθηκε το πρωινό.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και η υπουργική συνοδεία του επισκέπτονται τις Ιερές Μονές, Ιβήρων και Μεγίστης Λαύρας και θα ακολουθήσει η Μονή της Σίμωνος Πέτρας.

Αργά το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα με το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ.

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός και οι Αγιορείτες

Κατά τη χθεσινή διπλή σύναξη που έγινε και κλειστών των θυρών,όπως συνηθίζεται, στο διοικητήριο της Ιεράς Κοινότητας, προεδρευόντος του πρωθυπουργού συζητήθηκαν μείζονα και φλέγοντα ζητήματα της Αθωνικής πολιτείας.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους ηγουμένους και τους αντιπροσώπους των είκοσι Μονών να συστήσουν ειδικές επιτροπές και να του θέσουν  αναλυτικά  όλα τα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχουν συνάντηση ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση τους.

Σε πρώτη φάση ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας στο Άγιο Όρος.

Πιο συγκεκριμένα, υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθούν με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό το τελωνείο της Δάφνης και οι αστυνομικές δυνάμεις του Αγίου Όρους.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα αναβαθμιστεί σε λιμενικό τμήμα ο σταθμός της Δάφνης και θα εντατικοποιηθούν οι έρευνες των αρχών.

Μάλιστα ανακοίνωσε και την ενίσχυση με ένα σύγχρονο Ταχύπλοο.

Αναφορικά με το ζήτημα Εσφιγμένου, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το θέμα το έχει αναθέσει στον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους ώστε να επιλυθεί με τον καλύτερο και ειρηνικό τρόπο.

Τέλος οι Αγιορείτες ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό για τη διατήρηση του ΚΕΔΑΚ  και τις παρεμβάσεις του για χρονίζοντα ζητήματα της Αθωνικής πολιτείας.

Agioritikovima 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου