Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τι να φάτε πριν από μία νύχτα με πολύ αλκοόλ για να μη μεθύσετε!

Ετοιμάζεστε για μία μεγάλη νύχτα κραιπάλης με πολύ αλκοόλ, παρέα με φίλους;
Τότε πριν βγείτε από το σπίτι, φάτε…
σπαράγγια!

Ερευνητές από το Ίδρυμα Ιατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τορόντο και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Jeju της Νότιας Κορέας, διαπίστωσαν ότι ορισμένα αμινοξέα και ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στα φύλλα των σπαραγγιών μπορεί να περιορίζουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της μέθης, ενώ παράλληλα προστατεύσουν τα κύτταρα του ήπατος από τις τοξίνες.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων», όπου δημοσιεύεται η σχετική μελέτη, οι κυτταρικές τοξικότητες μειώνονταν σημαντικά, όταν τα ηπατικά κύτταρα εκτίθεντο σε εκχύλισμα από τα φύλλα και τους βλαστούς των σπαραγγιών.
«Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι οι βιολογικές δράσεις των σπαραγγιών μπορεί να αμβλύνουν την επίδραση του αλκοόλ και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα από αυτήν», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μπ. Γ. Κιμ.

Τέλος, εξετάζοντας αν οι βλαστοί ή τα φύλλα του σπαραγγιού είναι πιο ωφέλιμα, διαπίστωσαν ότι τα δεύτερα έχουν εντονότερη προστατευτική δράση, χάρη στην υψηλότερη περιεκτικότητα αμινοξέων και ιχνοστοιχείων.

www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου