Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πωλητήριο στην περιουσία της ''Θεμελιοδομή''- Πωλείται και το πρώην εργοστάσιο ''Αλλατίνη'' στη Θεσσαλονίκη

Το παλιό εργοστάσιο της οικογένειας Allatini στη Θεσσαλονίκη

Πωλητήριο στα περιουσιακά στοιχεία της άλλοτε κραταιάς Θεμελιοδομή, της μεγαλύτερης, κατά το πρόσφατο παρελθόν, εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας της
συμπρωτεύουσας έβαλε η Alpha Aστικά Ακίνητα, με το ρόλο της ειδικής εκκαθαρίστριας.
Μάλιστα, στα προς πώληση ακίνητα της εταιρείας έχει συμπεριληφθεί και η συμμετοχή του 25% που κατείχε η Θεμελιοδομή στο ιστορικό κτίριο της Αλλατίνη, το πρώην εργοστάσιο, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ''φιλέτα'' στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι καταλαμβάνει μία έκταση σχεδόν 28 στρεμμάτων με χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα κτίρια.
Σημειωτέον ότι προ εικοσαετίας και πλέον, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ολόκληρο το βιομηχανικό συγκρότημα με τα κτίρια και το οικόπεδο, είχε χαρακτηρισθεί ως ιστορικά διατηρητέο μνημείο για να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια αποφάσεις αποχαρακτηρισμών και σχέδια ανοικοδόμησης, τα οποία ωστόσο ''μπλόκαραν'' από φορείς της περιοχής αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Το εν λόγω ακίνητο έχει αποτελέσει αντικείμενο ουκ ολίγων τριβών και στο εσωτερικό του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει ένα βιώσιμο και ήπιο σχέδιο ανάπτυξης για το ιστορικό συγκρότημα.

Ως προς τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας, η οποία ανήκε κατά το παρελθόν στο ''club'' των μεγάλων εργολάβων της χώρας έχοντας πρωταγωνιστήσει στις ''χρυσές'' εποχές του 99, προς πώληση έχουν βγει ουκ ολίγα ακίνητα κεντρικά και περιφερειακά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και 20 ακίνητα της εταιρείας που προορίζονταν για τη δημιουργία ενός από τα πιο φιλόδοξα οικιστικά έργα του στην περιοχή του Διονύσου Αττικής, συμμετοχές σε οικόπεδα στη Λ. Θηβών, επί της Λ. Αθηνών, οικόπεδα στη Χαλκιδική, την Καβάλα κ.α..
Επισημαίνεται εδώ ότι όταν η εταιρεία βρέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης, η αξία της ακίνητης περιουσίας της,  υπολογιζόταν στα πέριξ των 120 εκατ. ευρώ, ποσό φυσικά που έχει... εξαϋλωθεί σε μεγάλο βαθμό σήμερα λόγω της πτώσης της αγοράς και της πτώχευσης της εταιρείας.

Πηγή:  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου