Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί το ΝΑΤΟ για την αιματοχυσία στο Κίεβο

Σε "ελεύθερο σκοπευτή" του ΝΑΤΟ οφείλεται ο θάνατος του διαδηλωτή Sergey Nigoyan  σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Εβγένι Μπαλίτσκι ο οποίος δήλωσε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση πως "ένας από τους ακτιβιστές που έχασε τη ζωή του πιθανώς βλήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή του ΝΑΤΟ, αποστολή που τού ανατέθηκε από
κάποια ριζοσπαστική πτέρυγα της ουκρανικής αντιπολίτευσης."

Είναι η πρώτη κατηγορία από επίσημα χείλη, για τους ρόλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ότι έχουν καταφύγει πλέον σε "αιματηρά" μέσα προκειμένου να πυροδοτήσουν περαιτέρω την κατάσταση, με την ελπίδα της πτώσης της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς.

Συνεχίζοντας μάλιστα ο βουλευτής προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για το "αυθόρμητο" των διαδηλώσεων.

«Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε ένα συλλαλητήριο έξω από το γήπεδο Βαλερί Λομπανόβσκι, βρέθηκαν αρκετά κάνιστρα γεμάτα με υγρό νάτριο, που είναι εξαιρετικά εύφλεκτο. Αυτό αποκλείει τον ισχυρισμό ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν αυθόρμητη. Ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη επιχείρηση που θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί από σαμποτέρ φορώντας πολιτικά ρούχα» ισχυρίστηκε ο Μπαλίτσκι.

Φυσικά πρόκειται για επανάληψη της "πορτοκαλί" επανάστασης του 2004 με την διαφορά ότι ο Β.Γιανούκοβιτς είναι πλέον προετοιμασμένος από ΄την εμπειρία της προηγούμενης πτώσης του.
Τα κοινά με την "εξέγερση" του Δεκέμβρη του 2008 στην Ελλάδα που στην ουσία σήμανε το τέλος της κυβέρνησης Καραμανλή είναι εξίσου πολλά.
 Και στις δύο περιπτώσεις οι υπάρχουσες κυβερνήσεις ήταν ενοχλητικές για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Τα συνεχόμενα επεισόδια υπό την μορφή "ειρηνικών διαδηλώσεων" που μετατρέπονται σε πολεμικές συγκρούσεις, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να πέσει μη συμμορφούμενη με τα δυτικά πρότυπα κυβέρνηση. Ακόμα και εάν δεν επιτευχθεί άμεσα, κατά την διάρκεια του χρόνου,λόγω φθοράς και κόπωσης επιτυγχάνεται το ποθητό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους πέντε από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα
«Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου, Ολεγ Μούσγι, στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη της στις δολοφονίες, με τον πρωθυπουργό της χώρας Αζάροφ, να κάνει λόγο για «τρομοκράτες» που έχουν αναμειχθεί με τους διαδηλωτές, ενώ χαρακτήρισε τους πρωτεργάτες των βίαιων επεισοδίων «εγκληματίες» που «πρέπει να λογοδοτήσουν, όπως θα γινόταν σε οποιοδήποτε άλλο κράτος».

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, είπε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την αστυνομία. Αν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουμε και τις σφαίρες».
Έτσι και αλλιώς δεν θα τις αντιμετωπίσει ο Β.Κλίτσκο (μεγάλος πυγμάχος, άφησε εποχή) αλλά όσοι θα τον ακούσουν, αυτός όμως την δουλειά για τους δυτικούς (άθελα ή ηθελημένα) την κάνει.

Ο πρόεδρος της ΕΕ, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ως αναμένονταν δήλωσε ότι "η ΕΕ έχει σοκαριστεί από τους θανάτους". Δεν αναφέρθηκε ωστόσο σε πιθανές κυρώσεις, λέγοντας ότι είναι «πρώιμο» να πει κανείς ποιες θα μπορούσαν να είναι οι δράσεις αυτές. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να επιβάλλει καμμιά κύρωση, καθώς λεφτά πήρανε από την Ρωσία, και δεν εξαρτώνται άμεσα από την ΕΕ.

Όσο για το "αυθόρμητο" των διαδηλώσεων, στις ευρωπαϊκές χώρες σχηματίζεται πλειοψηφικό ρεύμα κατά της ΕΕ (που θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές), δηλαδή οι πολίτες θέλουν να φύγουν από την "μέγγενη" των Βρυξελών, και αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πλειοψηφία των Ουκρανών επιθυμεί να βάλει το κεφάλι στην "γκιλοτίνα" από μόνη της.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου