Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Σκέπτομαι πόσο μπορεί να αλλάξει το σκηνικό με την επιστροφή Μελισσανίδη. Ένας είναι ο Μελισσανίδης, άλλο ότι υπάρχει και ο αδελφός του, ο Ιάκωβος και ο γιός του, ο Γιώργος.

Και ξεκίνησα το γραπτό με τη σκέψη, πόσο θα αλλάξει το σκηνικό, όταν η
ΑΕΚ ανέβει στην πρώτη κατηγορία και με δεδομένο πια ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει πάρει τον ΠΑΟΚ.
 Ωϊ, ωϊ, παπούλη μου...
Πυρρίχειο θα χορέψουν το ελληνικό πρωτάθλημα, το ποντιακό δίδυμο.
 Μελισσανίδης-Σαββίδης.
Ο ένας από βορρά με τον έναν δικέφαλο και ο άλλος από νότο μερηά, με τον έτερο δικέφαλο.
Χορός με τους αρχαιοπρεπείς μουσικούς ήχους του κεμεντζέ, της ποντιακής λύρας.
Και να μην είσαι σπορά ποντιακή, να μην κουβαλάς αίμα ποντιακό, αυτής της τεράστιας και ανυπότακτης στον Τούρκο φυλής, όταν βλέπεις τα παλληκάρια, ζωσμένα τα μαχαίρια, να χορεύουν πυρρίχειο και να ακούς την ποντιακή λύρα, θα ανατριχιάσεις...

Μιλάμε για τον πυρρίχειο χορό, τον πολεμικό χορό, που ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι αποτελούσε μέρος της εκπαίδευσης της αρχαίας Σπάρτης.
 Πώς θα γινόταν ο άλλος πολεμιστής, στη σκοτεινή πολιτεία του Λυκούργου, αν δεν χόρευε πυρρίχειο;
Μιλάμε για Σαββίδη και Μελισσανίδη, όμως...
30-01-14savidis
Θα μπορούσαν αυτοί οι δύο φύλαρχοι, να τα βρουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, άρα και των δύο “δικεφάλων”, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ; Ας μου επιτραπεί να τους ονοματίσω “φυλάρχους”, γιατί η μεν ρώσικη αρκούδα έχει διατελέσει πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης των ποντιακών σωματείων όπου γης, ο δε κοκκινιώτης τίγρης, είναι εδώ και χρόνια πρόεδρος της “Ευξείνου Λέσχης” των Αθηνών.

Ας την χαρακτηρίσουμε σαν αποκάλυψη την “πληροφορία”, πιο σωστά το παρασκήνιο που έπαιξε πριν χρόνια, πριν αναλάβει ο Ζαγοράκης, για την εμπλοκή του “ονόματoς” Μελισσανίδη στον ΠΑΟΚ.
Η δουλειά έφθασε μέχρι εδώ με το φανταστικό σενάριο μιας ποντιακού τύπου και ψυχής “αδελφοποίηση” Μελισσανίδη και Σαββίδη, σαν μεγαλομέτοχοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Πριν από 12 χρόνια, ο Μελισσανίδης αγοράζει τη Εβρόιλ, τη μεγάλη μονάδα στην Αλεξανδρούπολη και απ'εκεί άρχισε το ορμητήριο για την επέκταση της AEGEAN από τη θάλασσα στη ξηρά. Από την τροφοδοσία καυσίμων στα παπόρια, στα αυτοκίνητα.

Αρχηγός, ανέλαβε ο αδελφός, ο Ιάκωβος Μελισσανίδης και η AEGEAN με το φτούκα προ, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ σχετικά, γνώρισε τη μεγαλύτερη εξάπλωση. Το ένα μετά το άλλο, τα βενζινάδικα σήκωναν σημαία AEGEAN. Η Βόρεια Ελλάδα αποτέλεσε το γήπεδο της εταιρείας των Μελισσανίδηδων και κάποια στιγμή έπεσε το όνομά τους στο τραπέζι...
Η ποντιακή και παοκτζήδικη και παλαιστική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, με δεσμούς αλλοιώτικους με τον Ιάκωβο, τον έπεισε... Να πάρει τον ΠΑΟΚ, το χρήμα ατελείωτο της οικογένειας Μελισσανίδη. Πώς, όμως, θα μπορούσε να γίνει αυτό, χωρίς την άδεια του αρχηγού, του αρχηγού της οικογένειας;
“Ιάκωβε, εμείς γεννηθήκαμε αεκτζήδες και αεκτζήδες θα πεθάνουμε... Το όνομα Μελισσανίδης είναι ταμένο στην ΑΕΚ... Αδελφό σωματείο ο ΠΑΟΚ, αλλά να μην το ξευτυλίσουμε το όνομα “Μελισσανίδης”..., δεν είμαστε γυρολόγοι, όπως κάποιοι άλλοι, δεν είμαστε δευτεράντζες, να έχουμε σχέση και μ'άλλες ομάδες...”.

Εκεί τελείωσε η ιστορία. Όχι, όμως και ο καϋμός του Ιάκωβου Μελισσανίδη, που ήθελε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του να μπει στον ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, δεν μπορούσε να γίνει χωρίς την ευλογία του Δημήτρη.


Πηγή: INTIME(φωτο)

απο τον apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου