Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Διακόπηκε λόγω πέρατος ωραρίου η δίκη για την υπεξαίρεση-μαμούθ στα ταμεία του Δήμου

Διακόπηκε λόγω πέρατος ωραρίου και θα συνεχιστεί την Τρίτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπεξαίρεση-μαμούθ στα ταμεία του Δήμου.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, δεν
εξετάστηκε κάποιος μάρτυρας, καθώς ο χρόνος εξαντλήθηκε με την υποβολή δικονομικών ενστάσεων και τις δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί του κατηγορητηρίου.
Στο εδώλιο βρίσκονται, εκτός από τον πρώην ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαρρηγόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας - όλοι τους καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη - καθώς και δύο πρώην υπάλληλοι της Ταμειακής Υπηρεσίας.

Η δήλωση της ημέρας, ωστόσο, ήρθε μετά το τέλος της συνεδρίασης, όταν ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στα τηλεοπτικά συνεργεία δήλωσε, αναφερόμενος στον εντολέα του αλλά και τον πρώην δήμαρχο: "Πρόκειται για δύο έντιμους ανθρώπους, οι οποίοι, μέχρι την ημέρα που βρέθηκαν στη φυλακή, είχαν μάθει να ζουν με 100 ευρώ, σε αντίθεση με τον τρίτο κατηγορούμενο (σσ: τον Σαξώνη), ο οποίος χρειαζόταν εκατομμύρια ευρώ για να συντηρεί τα νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε. Άλλωστε, δεν βρέθηκε το παραμικρό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς".

Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, που παραμένει είναι αν και στη δευτεροβάθμια δίκη οι Παπαγεωργόπουλος - Λεμούσιας θα κρατήσουν κοινή υπερασπιστική γραμμή. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο συνήγορος του πρώην δημάρχου Δημήτρης Τσοβόλας, αρκέστηκε να απαντήσει: "Εγώ εκπροσωπώ τον κύριο Παπαγεωργόπουλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου